x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferul analfabet care a ucis trei oameni cu BMW-ul, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Şoferul analfabet care a ucis trei oameni cu BMW-ul, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

31 Mar 2014   •   19:57
Şoferul analfabet care a ucis trei oameni cu BMW-ul, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, autorul unui accident rutier soldat cu trei morţi şi trei răniţi, a fost condamnat luni de Curtea de Apel Piteşti la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Instanţa de apel a desfiinţat în parte sentinţa pronunţată anterior de Judecătoria Piteşti, care îl condamnase pe inculpat la trei ani de închisoare cu suspendare, dispunând executarea unei pedepse de patru ani în condiţii privative de libertate.

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Piteşti este definitivă.

Accidentul rutier s-a produs în data de 29 octombrie 2013, pe o stradă din municipiul Piteşti. În urma anchetei a reieşit că Onorus Mirică, în vârstă de 25 de ani, aflat la volanul unui autoturism cu motor puternic, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă privată, care transporta mai mulţi pacienţi pentru dializă.

În ambulanţa care s-a răsturnat în urma accidentului se aflau şase pacienţi, dintre care doi au fost găsiţi decedaţi, iar ceilalţi au suferit diverse leziuni. Unul dintre răniţi, un bărbat în vârstă de 61 de ani, a murit după două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Bărbatul a fost suspectat că a obţinut în mod fraudulos permisul de conducere, deoarece nu ştie să se semneze şi nici să scrie. În cele trei declaraţii pe care le-a dat, recunoaşte că abia se descurcă la scris şi citit şi că politiştii au fost cei care i-au consemnat mărturia.”AT DECRAR SUTIN SI SEMNEZ”, a scris, cu mâna lui, pe declaraţie, dorind să scrie de fapt ”Atât declar, susţin şi semnez”.

×