x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferul român implicat în accidentul din Grecia, acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Şoferul român implicat în accidentul din Grecia, acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

06 Oct 2014   •   22:07
Şoferul român implicat în accidentul din Grecia, acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Cetăţeanul român, şofer al autocamionului înmatriculat în România implicat în accidentul din Grecia, a fost adus de poliţie la sediul tribunalului competent, fiind audiat de magistraţi şi acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, pe parcursul audierilor şoferul a fost asistat de un avocat ales, precum şi de un traducător autorizat. De asemenea, au fost audiate mai multe persoane implicate în accident. 'Magistraţii au fixat un nou termen pentru audieri, astfel încât, la data de 9 octombrie 2014, este programată o nouă şedinţă, timp în care se va analiza dosarul, în vederea pregătirii apărării. Cetăţeanul român rămâne în custodia autorităţilor elene, urmând că zilele următoare, magistraţii să se pronunţe cu privire la menţinerea arestului preventiv', precizează sursa citată.

Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cazului şi în funcţie de solicitările cetăţeanului român aflat în arest va acorda asistenţă consulară, conform competenţelor. 'Precizăm că în această fază a procedurilor judiciare, avocatul ales al cetăţeanului român este singurul îndrituit să acţioneze direct pe linia comunicării cu autorităţile competente în vederea clarificării tuturor elementelor din dosar', adaugă MAE. Un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a fost implicat duminică într-un grav accident produs în apropierea oraşului Salonic, Grecia.

×
Subiecte în articol: accident grecia