x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sondaj Accenture: Angajații care lucrează de la distanță reprezintă 60% din forța de muncă existentă la nivel global

Sondaj Accenture: Angajații care lucrează de la distanță reprezintă 60% din forța de muncă existentă la nivel global

22 Ian 2021   •   13:00
Sondaj Accenture: Angajații care lucrează de la distanță reprezintă 60% din forța de muncă existentă la nivel global

Angajații care lucrează de la distanță reprezintă aproape două treimi, respectiv 60%, din forța de muncă existentă la nivel global. Totuși, mai puțin de jumătate dintre companii au politici de lucru remote, potrivit unui sondaj Accenture realizat în 12 țări.

Potrivit sondajului, pandemia de COVID-19 a scos în evidență o discrepanță imensă, de 86%, în ceea ce privește maturitatea digitală între companiile care se concentrează pe formare, leadership și sprijin cultural pentru angajații lor și cei care nu fac acest lucru.

Raportul „Honing Your Digital Edge” arată că 25% dintre angajați se confruntă periodic cu probleme în ceea ce privește tehnologiile de lucru la distanță.

Companiile care pun accent pe fluența digitală au angajați mai activi și conduc la capitolul inovație și servicii pentru clienți. Acestea sunt considerate un loc de muncă foarte bun de către majoritatea angajațilot (69%) și conduc topurile de satisfacție a clienților (68%).

Sondajul Accenture 2020 privind rezilienţa forţei de muncă globale a fost realizat, în perioada mai - august, pe un eşantion de peste 5.400 de angajaţi din 12 arii geografice: Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Japonia, Singapore, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Cercetarea acoperă nouă sectoare: bănci/pieţe de capital, comunicaţii, mass-media şi tehnologie, asigurări, bunuri de consum şi servicii, high tech, retail, aerospaţial şi apărare, energie, respectiv petrol şi gaze.

×