x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Blejnar, audiat la DNA: Eu sunt şeful cel mare din ANAF.

Sorin Blejnar, audiat la DNA: Eu sunt şeful cel mare din ANAF.

de Veronica Micu    |    20 Iun 2011   •   10:10
Sorin Blejnar, audiat la DNA: Eu sunt şeful cel mare din ANAF.

Seful ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat, astazi, ca martor, in dosarul coruptiei din Vama Constanta Agigea. In acest dosar mai sunt cercetati senatorul Mircea Banias, precum si fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu.


"Am fost intrebat de procurori daca sunt seful cel mare. Da, as putea spune ca in cadrul institutiei ANAF-ului sunt seful cel mare. Dar aici nu putem vorbi despre coruptie. Eu respect legea in tara asta", a declarat Sorin Blejnar dupa ce a iesit de la audieri.

"A fi martor intr-un dosar nu inseamna decat a-i ajuta pe procurori sa duca o ancheta la bun sfarsit. Le-am raspuns anchetatorilor la intrebarile referitoare la dosarul Agigea Sud. Cu Durbac am o legatura profesionala, nu am fost in vacanta cu el, in SUA. Noi, organele statului, avem intalniri profesionale, avem sedinte comune. Eu ii cert pe aproape toti angajatii mei in fiecare zi, sunt o persoana exigenta", a mai spus seful ANAF.

Totodata, seful ANAF a sustinut ca Mircea Banias nu l-a rugat sa renunte la atitudinea ostila fata de anumite persoane, pentru ca ostilitatea sau neostilitatea tine de profesionalism.

"Nu sunt ostil sau neostil in functie de rugaminti", a precizat Blejnar.




Senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu ca intervine la seful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge sa renunte la atitudinea negativa a acestuia fata de Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, potrivit procurorilor.

Tot atunci, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu sa intervina pe langa Iulian Tudor si ministrul Transporturilor ("doamna"), Anca Boagiu, "pentru o chestiune de afaceri discutata anterior de cei doi".

Numele sefului ANAF Sorin Blejnar este invocat intr-o discutie dintre doi inculpati in dosarul coruptiei din Portul Constanta pe tema intentiei lui Sunai Cadar de a se retrage din "grupul infractional organizat", din cauza "disidentelor interne", sustin anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Discutia a avut loc in 24.12.2010, intre Tudoran Dragos Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanta, si Liviu Bratu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

In acest context, cei doi spun ca Liviu Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, ar urma sa discute cu Blejnar "acolo", "pe 26".

"In perioada indicata, atat inculpatul Durbac Liviu Adrian, cat si presedintele aNAF Sorin Blejnar, s-au gasit in SUA", noteaza anchetatorii, citati de Mediafax.

Discutia dintre Tudoran Dragos Iulian si Liviu Bratu pe acest subiect:

"T.D.I.: Ma. Ideea e ca isi joaca o carte asta (n.r. – CADIR SUNAI). Cica nu se mai face restructurarea ca au primit aviz negativ de la Justitie a doua oara.(...)

T.D.I.: Si acum el zice “mai, nu, eu m-am saturat de toate frecusurile astea, nu stiu ce, eu vreau sa ma retrag'.

T.D.I.: (…) Face toata chestia asta ca sa-si pastreze postul.

B.L.: Sa-si pastreze functia.

T.D.I.: Ca n-a fost bine… A fost bine, se puta si mai bine, nu stiu ce tot zicea el acolo, vrea sa se retraga si din Container Clearance Services si Dolce Vita, stii?

Dar sa ramana el, sa faca el aici. Cred. Asta vreau, stii? Adica sa ne rupem cumva, stii?

Ca s-a saturat de toate frecusurile astea, ca el incearca sa faca ceva si ca e interpretat gresit, ca are nustiu ce razboi cu nu stiu cine si... Intelegi? N-a zis nimci de Brigada.

B.L.: OK. Vorbesc eu si cu Jupanu’, acolo.

T.D.I.: Da.

B.l.: Daca avem acceptul, il sunam pe ala, peste mari.

(...)

B.L.: Ce a zis, ca se intalneste cu astalaltul?

T.D.I.: Ti-am zis, nu, se intalneste si cu, a, cu Sorin si cu….

B.L.: Cine se intalnesc?

T.D.I.: Cowboy-ul (n.n. – DURBAC LIVIU) se intalneste cu Sorin (n.n. – SORIN BLEJNAR) acolo?

B.L.: Da, da.

T.D.I.: A! A pelcat si Sorin colo?

B.L.: Da, pe 26, nu stiu cat zicea.'

In acest dosar au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL Mircea Banias este cerecetat in stare de libertate, avand interdictie de a parasi tara.

×