x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Un nou pas pentru drumul de mare viteză Filiași - Lugoj

Grindeanu: Un nou pas pentru drumul de mare viteză Filiași - Lugoj

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2024   •   23:30
Grindeanu: Un nou pas pentru drumul de mare viteză Filiași - Lugoj

CNAIR a desemnat miercuri câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe ultimul lot, Caransebeș - Lugoj, din cele 4 ale drumului rapid Filiași - Lugij, anunță ministrul Transportruilor Sorin Grindeanu.

Conform ministrului, proiectantul spaniol trebuie să finalizeze acest contract în valoare de 16,07 milioane de lei (fără TVA) în 21 de luni.

Contractul pentru lotul cu o lungime estimată de 50 km va putea fi semnat peste 10 zile, în cazul în care nu vor fi depuse contestații.

După construcție, sectorul de drum de mare viteză Caransebeș - Lugoj va asigura conexiunea și cu viitorul Drum expres Craiova – Târgu Jiu.

„Până în prezent au fost semnate și se află în derulare contractele pentru 3 loturi ale drumului de mare viteză Filiași - Lugoj:
- Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), în lungime de 70 km. Contractul a fost semnat în data de 10 iunie 2023 și are o perioadă de derulare de 20 de luni (18 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate)
- Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea) în lungime de 65 km. Contractul a fost semnat în 4 iulie 2023 și are o durată de 28 de luni (26 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate).
- Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș) cu o lungime de 45 km. Contractul a fost semnat în 13 septembrie 2023 și are o durată de 24 de luni (22 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate)”, transmite Sorin Grindeanu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu filiasi lugij