x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soţul Zoei Ceauşescu: Înclin să cred că socrii mei sunt acolo

Soţul Zoei Ceauşescu: Înclin să cred că socrii mei sunt acolo

21 Iul 2010   •   00:00
Soţul Zoei Ceauşescu: Înclin să cred că socrii mei sunt acolo
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Mircea Oprean a declarat că, în urma deshumării lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu şi după vederea rămăşiţelor pământeşti ale acestora, înclină să creadă că în acele sicrie erau socrii săi, el precizând că a văzut paltonul şi pantalonii lui Nicolae Ceauşescu găuriţi de gloanţe.Soţul Zoiei Ceauşescu, Mircea Oprean, a spus, la ieşirea din cimitirul Ghencea, că atât Nicolae, cât şi Elena Ceauşescu au fost deshumaţi şi medicii legişti au luat probe biologice pentru testul ADN ce urmează să fie făcut.

El a precizat că, deşi înclină să creadă că acolo sunt îngropaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu, doar testul ADN va confirma cu precizie că aşa este.
 

Oprean a mai spus că la Nicolae Ceauşescu rămăşiţele pământeşti s-au conservat mai bine, iar la Elena Ceauşescu locul a fost mai umed şi probele erau mai degradate, adăugând că peste sicriele socrilor săi nu a fost turnat beton, informează Mediafax.

El a precizat că a văzut, la deshumarea lui Nicolae Ceauşescu, centura, căciula, precum şi pantalonii şi paltonul găurite de gloanţe.

"Nu s-a lamurit niciun mister. După ce am văzut, înclin să cred că sunt ei. Până nu se face proba ADN nu pot fi convins", a spus Mircea Oprean.

Mircea Oprean a mai arătat că, în opinia sa, cei doi nu au fost îngropaţi creştineşte, în sensul că în sicrie, în loc să se pună o pânză, s-a pus rumeguş, iar Nicolae Ceauşescu are mormântul pe o alee, între alte cavouri.

Soţul Zoiei Ceauşescu a mai spus că vrea să completeze lista "criminalilor" socrilor săi cu alte nume, spunând că pe lângă cei pe care i-a nominalizat deja, respectiv Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu şi Petre Roman, îi adaugă şi pe Virgil Măgureanu şi Victor Athanasie Stănculescu, care "nu numai că au fost criminali, dar s-au purtat cu nişte cadavre ca nişte păgâni, au pus sub ei rumeguş".

"Am dezgropat neomenia celor care s-au erijat în conducătorii ţării" după 1989, a afirmat Oprean.

El a precizat că familia va cumpăra un alt loc în care să îi îngroape pe amândoi, tot în cimitirul Ghencea Civil.

Întrebat de ce nu a venit şi Valentin Ceauşescu, Oprean a spus că acesta a avut o problemă de sănătate care l-a împiedicat să participe.

"A fost o dorinţă a Zoiei de a elucida acest mister şi de a fi înmormântaţi creştineşti, şi ca atunci când vrei să duci o floare să ştii că o duci la ei şi nu la altcineva", a mai spus Oprean.

×
Subiecte în articol: special observator