x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şpagă 3000 de euro - Poliţistul "pe felie" cu hoţii de maşini

Şpagă 3000 de euro - Poliţistul "pe felie" cu hoţii de maşini

de Mara Raducanu    |    26 Feb 2008   •   00:00

Deşi ne amendează când nu respectăm legea şi tot ei declanşează campanii de genul "Spune nu şpăgii!”,pentru a mai tăia chipurile "rădăcinile” corupţiei, iată că unii poliţişti continuă să-şi umple cu lejeritate buzunarele de pe spinarea oamenilor.



Deşi ne amendează când nu respectăm legea şi tot ei declanşează campanii de genul "Spune nu şpăgii!”,pentru a mai tăia chipurile "rădăcinile” corupţiei, iată că unii poliţişti continuă să-şi umple cu lejeritate buzunarele de pe spinarea oamenilor.


Asta s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute, când un om al legii de la Serviciul Furturi Auto din Capitală a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru a recupera un autoturism ce fusese furat. Este motivul pentru care, Cristian David, ministrul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA ) a dispus începând de ieri efectuarea unui control intern în cadrul acestui departament.

"Trebuie verificate condiţiile care au condus sau favorizat un astfel de comportament de netolerat pentru un angajat al Poliţiei şi tocmai de aceea nu vreau să ne oprim doar aici! Am dispus o verificare temeinică şi aştept o extindere a investigaţiilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în acest caz", a susţinut David.


NU DA ŞPAGĂ ALTORA, DĂ-NE-O NOUĂ! Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti l-au prins în flagrant pe Nicolae Petre, de la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei, în timp ce primea şpagă 1500 de euro de la un bărbat. Pentru a-l ajuta să-şi recupereze autoturismul marca BMW care îi fusese furat, "omul legii” îi ceruse în prealabil 3000 de euro. Totul a început în luna ianuarie, mai exact pe 18, când persoana vătămată a sesizat faptul că i s-a furat maşina , din faţa unui magazin aflat pe şoseaua Colentina. Mai mult, la câteva zile omul a mărturisit poliţiştilor că a primit o serie de telefoane şi că hoţii cereau 10.000 de euro pentru a-i "înapoia” autoturismul. Inspirat de situaţia prin care trecea victima, disperată de faptul că pe lângă oful că i se furase maşina mai primea şi telefoane de ameninţare, poliţistul a lăsat să se înţeleagă că ştie unde se află autoturismul şi că ar fi dispus să ofere informaţii în schimbul sumei de 3000 euro. Fără niciun respect pentru meseria pe care o reprezintă,mai ceva ca la piaţă Nicolae Petre a stabilit preţul şi în ziua în care pleca cu familia la ţară, să se relaxeze i-a cerut păgubitului să vină într-un anume loc şi să-i "înmâneze” cei 1500 de euro. Adică, prima tranşă din suma pretinsă. După realizarea flagrantului, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale în cazul poliţistului pentru luare de mită, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore. Tribunalul Capitalei a emis sâmbătă un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acestuia. Până vom avea rezultatele anchetei interne declanşată de ministrul David, să înţelegem că mesajul "Spune nu şpăgii!” nu este valabil şi oamenilor legii?!

×
Subiecte în articol: observator