x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Economiei: Noul program de guvernare prevede finanțarea pentru fabrici

Ministerul Economiei: Noul program de guvernare prevede finanțarea pentru fabrici

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   23:15
Ministerul Economiei: Noul program de guvernare prevede finanțarea pentru fabrici
Sursa foto: facebook

Banii din Programul Operațional Tranziție Justă să se regăsească în cel mai scurt timp în investiții, pentru că orice zi pierdută înseamnă o pierdere atât la bugetul de stat, cât și pentru comunități, a spus, luni, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Florin Spătaru a spus, luni, într-o conferință de presă la Craiova, că Programul Operațional Tranziție Justă trebuie să își intre în rol.

„Acești bani, cei 2,2 miliarde de euro trebuie să se regăsească cât mai repede în investiții, pentru că orice zi pe care o pierdem neutilizând acești bani practic înseamnă o pierdere atât la bugetul de stat, cât și pentru comunități. Eficiența unor scheme de ajutor de stat, a unor strategii de dezvoltare industrială este bazată pe nivelul de cunoaștere și de absorbție a acestor fonduri. Mă bucur că văd această dorință a mediului de afaceri de a continua investițiile, programele pe care le au și tocmai de aceea consider că Ministerul Economiei și Guvernul României trebuie să fie partenerul mediului de afaceri”, a spus Spătaru.

Ministrul Economiei a precizat că sunt în continuare planuri de dezvoltare, iar la Ministerul Economiei, în noul program de guvernare, când președintele PSD, Marcel Ciolacu, va fi prim-ministru, vor fi propuse mai multe scheme sectoriale pe dezvoltare industrială.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Florin Spătaru tranzitie