x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spectacol în aşteptarea Summit-ului NATO

Spectacol în aşteptarea Summit-ului NATO

de Mara Raducanu    |    09 Mar 2008   •   00:00
Spectacol în aşteptarea Summit-ului NATO
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/


V-aţi imaginat vreodată conducând maşinile demnitarilor? V-aţi gândit cum ar fi, ca pentru trei zile, atât cât va dura Summit-ul NATO desfăşurat în Capitală, să fiţi şoferul lui George Bush sau al lui Nicolas Sarkozy? 

Oficial - demnitarii sunt pe mâini bune


V-aţi imaginat vreodată conducând maşinile demnitarilor? V-aţi gândit cum ar fi, ca pentru trei zile, atât cât va dura Summit-ul NATO desfăşurat în Capitală, să fiţi şoferul lui George Bush sau al lui Nicolas Sarkozy? 

Sună tentant, dar nu este deloc uşor! Ieri, pe Aeroportul Băneasa, antrenamentul SPP-iştilor care vor conduce maşinile demnitarilor în perioada Summit-ului ne-a convins pe deplin. Adrenalină, maşini turate, riscuri pe măsură, dar şi vigilenţă maximă! Pentru a ne demonstra că viaţa  celor care vor urca în maşinile lor este pe mâini bune, conducătorii auto din cadrul SPP au pus la cale mai multe scenarii, pentru a-şi testa vigilenţa în situaţii-limită. Au vrut să vadă dacă sunt pregătiţi să treacă cu brio testul Summit-ului şi au salvat, conform unuia dintre scenarii, viaţa unui demnitar atacat de terorişti. “Este important ca în astfel de situaţii să se stabilească un dialog între maşină şi conducătorul auto”, a declarat Cristian Jinga, şef Serviciu Transporturi SPP.

 

ŞOFAT PERICULOS. Ca să aspiraţi la o asemenea funcţie trebuie înainte de toate să fiţi as în ale condusului. Asta deoarece, dată fiind natura activităţii lor, conducătorii auto angajaţi în protecţia demnitarilor sunt puşi adesea în situaţii dificile şi periculoase. Regula de bază: să cunoşti punctele tari şi limitele maşinii pe care o stăpâneşti.

 

ANTRENAMENTE. Manevrarea corectă a autovehiculului, cunoaşterea aptitudinilor rutiere ale maşinii, evitarea situaţiilor periculoase, aprofundarea tehnicilor de conducere a coloanelor oficiale sunt doar câteva dintre exerciţiile pe care şoferii din cadrul  SPP le stăpânesc foarte bine. Tehnicile de virare, cele de frânare, întoarcerile în ac de par (în faţă, cu 180 de grade), străpungerile de baraje cu faţa şi cu spatele autovehicului fac parte din şedinţele zilnice de pregătire a şoferilor.

Aşa că, după o plimbare cu maşina SPP-ului, nu ne rămâne decât să vă asigurăm că viaţa oaspeţilor noştri este în siguranţă! Însă puţin spectacol şi adrenalină nu strică niciodată!

×
Subiecte în articol: observator