x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul de Psihiatrie Socola a devenit Institut

Spitalul de Psihiatrie Socola a devenit Institut

26 Noi 2014   •   23:23
Spitalul de Psihiatrie Socola a devenit Institut

Cel mai mare spital de neuropsihiatrie din Moldova, Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, a devenit miercuri, prin Hotărâre de Guvern, Institutul Regional de Psihiatrie Socola Iaşi, fiind astfel primul institut de acest fel din ţară.

Lucian Burlea, managerul noului Institut Regional de Psihiatrie Socola din Iaşi, a declarat că este un moment de referinţă în istoria unităţii medicale, precum şi a psihiatriei româneşti şi a celei internaţionale.

'Acest statut va aduce beneficii enorme cercetării în domeniu şi, implicit, în îmbunătăţirea satisfacţiei pacienţilor şi a familiilor aparţinătoare. Astăzi este un nou început, este momentul unor schimbări cu rezonanţă amplă. Le mulţumesc tuturor colegilor din cadrul Spitalului şi, mai ales, tuturor politicienilor şi funcţionarilor din Ministerul Sănătăţii care m-au susţinut în reuşita acestui proiect', a spus Lucian Burlea.

Spitalul de Neuropsihiatrie Socola este o unitate medicală de interes naţional care asigură asistenţa medicală de specialitate bolnavilor din judeţele din zona de Est a României, şi nu numai, în profilul psihiatrie. Spitalul a fost înfiinţat în 1905, fiind prima unitate de acest gen din România. În prezent, în cadrul Spitalului Socola sunt 870 de paturi de psihiatrie pentru acuţi, cronici şi îngrijiri paliative. Spitalul cuprinde şi centre de sănătate mintală atât pentru adulţi cât şi pentru copii, laboratoare de investigaţii şi tratament, ambulatoriu integrat.

×