x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea de sănătate a actorului Gheorghe Dinică s-a agravat

Starea de sănătate a actorului Gheorghe Dinică s-a agravat

30 Oct 2009   •   00:00
Starea de sănătate a actorului Gheorghe Dinică s-a agravat

Actorul Gheorghe Dinică, internat de nouă zile la Spitalul de Urgenţă "Floreasca", se află în continuare la terapie intensivă, iar prognosticul medicilor rămâne rezervat, artistul suferind de multiple disfuncţii ale organelor, potrivit reprezentanţilor instituţiei medicale.



Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestaza, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie, informează un comunicat al spitalului.

Evoluţia clinică în ultimele zile a fost staţionară, iar prognosticul este în continuare rezervat, anunţă Mediafax. Se continuă tratamentul specific la terapie intensivă.

În vârstă de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" în după-amiaza zilei de 22 octombrie, după două zile petrecute la Spitalul Elias, acuzând o stare de oboseală accentuată.

"Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinări multiorganice", au precizat reprezentanţii spitalului. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator gheorghe dinică