x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea de sănătate a lui Gheorghe Dinică este stabilă

Starea de sănătate a lui Gheorghe Dinică este stabilă

26 Oct 2009   •   00:00
Starea de sănătate a lui Gheorghe Dinică este stabilă
UPDATE. Managerul Spitalului Floreasca, Mircea Beuran a declarat că maestrul Gheorghe Dinică nu a fost supus niciunei intervenţii chirurgicale, starea lui este stabilă, mai multe date despre evoluţia sănătăţii actorului vor putea fi comunicate zilele următoarele, după primirea rezultatelor tuturor investigaţiilor.

"Vreau să atrag atenţia asupra unui singur aspect. De când a fost internat şi până astăzi, maestrul nu a suferit nicio intervenţie chirurgicală, toracică, cervicală, abdominală sau de alt abord. Pacientul este stabil, internat la terapie intensivă, ventilat mecanic", a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, profesor doctor Mircea Beuran.

El a precizat că mai multe date despre evoluţia stării de sănătate a actorului s-ar putea afla în următoarele două-trei zile, după ce vor fi primite rezultatele tuturor investigaţiilor făcute. (Mediafax)


Actorul, în vârstă de 75 de ani, se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală. Se pare că actorul suferă de septicemie - o infecţie generalizată, ajunsă într-o fază înaintată.

Maestrul suferă de mai multe afecţiuni cronice, inclusiv de maladia Alzheimer, starea lui agravându-se din cauza unei infecţii severe (sepsis), care i-a atacat inima, plămânii şi creierul. 

Gheorghe Dinică a fost adus la Spitalul Floreasca în cursul zilei de joi, după ce la începutul săptămânii, a fost îngrijit de doctorii de la Spitalul Elias.



×
Subiecte în articol: gheorghe dinică