x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii - 19 ianuarie 2009

Starea vremii - 19 ianuarie 2009

19 Ian 2009   •   00:00

În această săptămână, temperatura va fi în creştere, care se va resimţi destul de bine astăzi în sudul ţării, la deal şi la munte. Creşterea de temperatură va aduce din ce în ce mai multă ceaţă în zonele depresionare, de câmpie şi de podiş.



COMENTARIU
În cursul zilei de ieri, în ţara noastră vremea a fost în general închisă, cu nori şi precipitaţii în nord-vest, nord şi în centru, mai ales sub formă de ninsoare, dar slabă cantitativ. Nori şi ceaţă, persistente până la orele prânzului, se vor înregistra în Câmpia Română. În Banat şi în sudul Olteniei, dar şi în sudul Munteniei  şi al Dobrogei, a apărut şi soarele, iar temperatura aerului a crescut, dar destul de timid.
În această săptămână, temperatura va fi în creştere, care se va resimţi destul de bine astăzi în sudul ţării, la deal şi la munte. Creşterea de temperatură va aduce din ce în ce mai multă ceaţă în zonele depresionare, de câmpie şi de podiş. Treptat, valorile minime nocturne vor deveni preponderent pozitive. Încălzirea vremii se va reflecta şi în forma precipitaţiilor, care vor fi mai ales sub formă de ploaie, inclusiv la munte, unde stra­tul de zăpadă se va diminua.
Precipitaţii mai multe se vor înregistra în a doua parte a săptămânii. Din când în când se va intensifica şi vântul, urmând să aibă viteze mai mari în zona montană înaltă. Viteza acestuia va  accentua şi senzaţia de frig acolo unde temperaturile vor fi mai scăzute.
meteorolog Romica Jurca



Bucureşti
Centru: max.: 10°C ● min.: –2°C
Periferie: max: 9°C ● min.: –4°C


● Azi (luni): Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineaţa. Vântul va deveni moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

● Mâine (marţi): Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiţii de ceaţă, mai ales în a doua parte a intervalului. Maxima: 8°C; minima: 0°C.

● Poimâine (miercuri): Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Maxima: 8°C; minima: 3°C.

La munte

● Azi (luni): În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali, local va ninge. Noaptea, înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, până la tare în zona mai înaltă. Temperatura aerului va marca o creştere, în special la valorile maxime. Izolat, pe văi şi în depresiuni, va fi ceaţă.

● Mâine (marţi): Valorile termice vor fi în creştere, vremea devenind caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noap­tea, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

● Poimâine (miercuri): Cerul va fi mai mult noros şi se vor înregistra ploi, local în Carpaţii Occidentali şi Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. La începutul intervalului, pe văi şi în depresiuni va mai fi ceaţă.

Prognoza în Europa
Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a continentului, excep­tând sud-estul extrem, unde vremea va fi în general frumoasă. Vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ploaie în Arhipelagul Britanic, Ţările de Jos, Germania, Franţa, Elve­ţia, Spania şi Portugalia, unde şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar pe arii restrânse în nordul Italiei vor fi mixte. Local vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în ţările cen­tral-estice şi mai ales sub formă de ninsoare în cele nordice şi de răsărit. Vân­tul va prezenta intensificări sus­ţinute în vestul şi nord-vestul Euro­pei. Îndeosebi în zonele învecinate Munţilor Alpi şi Alpilor Dinarici, dar şi a Munţilor Balcani, mai ales la orele dimineţii va fi ceaţă. Tempe­ratura aerului va creşte uşor în majo­ri­tatea regiunilor, exceptând vestul şi sud-vestul, unde nu va avea va­ria­ţii semnificative faţă de ziua precedentă.
meteorolog Romica Jurca

×
Subiecte în articol: cerul vantul ceata meteo