x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stelian Ion: Autoritățile sunt timorate de Diana Șoșoacă, e revoltător

Stelian Ion: Autoritățile sunt timorate de Diana Șoșoacă, e revoltător

15 Dec 2021   •   10:50
Stelian Ion: Autoritățile sunt timorate de Diana Șoșoacă, e revoltător
Sursa foto: Lucian Alecu

În scandalul recent dintre senatoarea Diana Șoșoacă și o jurnalistă italiană putem vorbi despre lipsire de libertate în mod ilegal, declară fostul ministru al Justiției Stelian Ion. În opinia deputatului USR, „este absolut revoltător că instituțiile statului nu-și fac treaba”.

Stelian Ion acuză Poliția că nu și-a făcut treaba în cazul Șoșoacă.

„Este absolut revoltător că instituțiile statului, pornind în primul rând de la polițiști, nu-și fac, așa cum chiar jurnalista italiană a atras atenția, nu s-a simțit apărată de polițiști, nu-și fac treaba. Ar fi trebuit cu celeritate întocmit dosar penal. S-a și filmat ce s-a întâmplat acolo și ar fi trebuit să se ia măsuri. Cazul e flagrant. În momentul în care te afli în biroul cuiva sau în casa cuiva și vrei să părăsești locul ăla și ți se interzice să părăsești acel loc, putem vorbi despre lipsire de libertate în mod ilegal”, spune la RFI Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiției crede că autoritățile sunt timorate de senatoarea Diana Șoșoacă.

„Da, sunt timorate (...). Se pare că nu reușesc sau nu vor sau ideea de funcție, faptul că deține o anumită funcție, ar trebui să fim toți egali în fața legii și dacă există asemenea fapte, să se meargă mai departe. Păi, ne-a sfidat, a sfidat un Parlament întreg, nepurtând mască timp de luni de zile. N-a luat nimeni atitudine, nu s-a întâmplat nimic, adică n-a venit Poliția, n-a primit amendă, nu s-a întâmplat nimic. Exemplul ăsta pe care îl dă îi încurajează pe cei care după aceea se suie pe capotele mașinilor de Poliție și se reped la polițiști (...). Și dacă-i senator, ce? Poate răspunde foarte bine în fața legii, nu e absolut nici o problemă (...). Dacă se încală legea, fie amendă, fie dosar penal, foarte clar, deci nu avem ce discuta. Dacă încălcăm legea fiecare dintre noi, suportăm consecințele, indiferent cum ne cheamă, cât de tare zbierăm, cât de tare ne smulgem părul din cap și ne ridicăm poalele”, conchide Ion.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Diana Șoșoacă