x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Iul 2009   •   00:00

3 iulie 2009



AMENZILE PRIMĂRIEI
Inspectorii Primăriei Municipiului Bucureşti au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 96 miliarde de lei vechi. În urma dispoziţiilor primarului Capitalei, Sorin Oprescu, inspectorii au desfiinţat 254 de construcţii amplasate ilegal pe domeniul public. "Am recuperat peste 4 hectare de teren, folosit în mod abuziv, în special în parcurile Bucureştiului. Să veghez la protejarea domeniului public este datoria mea, în calitate de Primar General", a explicat Oprescu.   

PROTEST ÎN VRANCEA
Instructorii auto independenţi au protestat ieri, în faţa Autorităţii Auto Române Vrancea faţă de circulara trimisă de ARR Bucureşti care le interzice să îşi desfăşoare activitatea. Deşi circulara a fost trimisă în toată ţara, se pare că doar în judeţul Vrancea şcolile de şoferi refuză să înscrie cursanţii instructorilor independenţi. Situaţia durează de o lună, iar instructorii au primit chiar somaţii să îşi plătească impozitele pe profit în condiţiile în care nu au mai profesat. Aceştia au depus un memoriu la Instituţia Prefectului în speranţa că vor putea să lucreze din nou. (Dana Lepădat)  

ŞANTIERUL NAVAL
Reprezentanţii ITM Galaţi şi procurorii gălăţeni au deschis o anchetă în cazul morţii unui angajat al şantierului Naval Damen. Costel Nicu Paraschiv, avea 40 de ani şi a fost găsit decedat la locul de muncă. Bărbatul lucra pe un ponton, iar trupul acestuia a fost găsit în cabina unei macarale. Şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea susţine că din primele cercetări se pare că este vorba despre un infarct şi nu despre un accident de muncă. (Daniel Mihalaşcu)

SUBCOMISAR AMENDAT

Un subcomisar de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Iaşi a fost amendat de poliţişti cu 200 de lei pentru alarmarea nejustificată a poliţiei. În urmă cu o lună, acesta a reclamat la serviciul 112 că a fost agresat şi împuşcat, deşi în realitate căzuse. Subcomisarul Cojocaru a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, iar după ce a primit îngrijirile medicale a refuzat să rămână internat. Medicii au spus că bărbatul nu avea nici o plagă care să fi rezultat prin împuşcare.

HARGHITA
Programul "Laptele, cornul şi mierea" a fost transferat în premieră naţională în judeţul Harghita, la primării, astfel că atribuţiile contractării acestor produse destinate elevilor vor reveni consiliilor locale. Harghita este primul judeţ din ţară care are o asemenea iniţiativă, menită să sprijine producătorii locali. CJ Harghita a aprobat şi alocarea sumei de 100.000 de lei, pentru anul în curs, Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Harghita, bani din care fermierii pot cumpăra echipamente pentru păstrarea laptelui.

BAC INEDIT  
Proba de educaţie fizică din cadrul examenului de bacalaureat de la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă, din Curtea de Argeş, a fost întreruptă ieri, după ce lângă terenul de sport a apărut un pui de urs. Animalul şi-a făcut apariţia lângă gardul liceului, aproape de strada principală. S-a speriat însă de reacţia elevilor şi a fugit în pădurea din vecinătate, ajungând lângă terenul de sport. Liceeni au fost evacuaţi într-o zonă sigură şi conducerea liceului a anunţat reprezentanţii Ocolului Silvic. Până la sosirea autorităţilor, animalul s-a făcut nevăzut în pădure. (Elly Cîrstea)

SCANDAL LA ALPAB

Directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Radu Popa, spune că a solicitat Curţii de Conturi (CC) să înceapă cât de curând verificarea câtorva contracte nefinalizate, încheiate de administraţie în perioada anilor 2004-2008. El a sesizat, totodată, şi ANAF. În urmă cu o săptămână, CC cerea Consiliului General al Municipiului Bucureşti să analizeze dacă se mai justifică prelungirea mandatului lui Radu Popa de director interimar al ALPAB, având în vedere gravele abateri descoperite şi abuzurile pe care acesta le-ar fi făcut în cheltuirea banilor publici.

INTERDICŢIE PETCOVICI
Ofiţerul DGA Petru Petcovici nu poate părăsi ţara, a decis ieri instanţa supremă, admiţând recursul procurorilor împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Această instanţă a admis la 26 iunie contestaţia lui Petcovici împotriva ordonanţei prin care procurorii DNA au decis prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara. Petcovici este cercetat, alături de Cornel Şergan şi de Puiu Popoviciu, în dosarul penal privind terenul preluat, prin asociere, de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice, care ar fi fost subevaluat la 82.000 de euro.

DEMISIE CERUTĂ LA TVR
Mai mulţi angajaţi ai Departamentului Ştiri din TVR cer demisia directorului interimar al departamentului, Mădălina Rădulescu, printr-o scrisoare adresată ieri oficial preşedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu. Potrivit semnatarilor scrisorii (16 la număr), "instalată printr-o excepţie de la lege", Mădălina Rădulescu - care conduce Departamentul Ştiri din 17 octombrie 2007 - a impus "o politică de excepţii de la profesionalism şi deontologie".

CORNUL ŞI LAPTELE
Programul "Laptele, cornul şi mierea" a fost transferat în premieră naţională în judeţul Harghita la primării, astfel că atribuţiile contractării acestor produse destinate elevilor vor reveni consiliilor locale. Harghita este primul judeţ din ţară care are o asemenea iniţiativă, menită să sprijine producătorii locali. CJ Harghita a aprobat şi alocarea sumei de 100.000 de lei, pentru anul în curs, Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Harghita, bani din care fermierii pot cumpăra echipamente pentru păstrarea laptelui.

×
Subiecte în articol: observator Harghita