x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Noi 2009   •   00:00

17 noiembrie 2009



SUSPICIUNE ÎNLĂTURATĂ
Fetiţa de 2 ani şi jumătate, decedată la un spital din Botoşani, nu a murit de gripă AH1N1. Conform dr Ecaterina Chihaia, de la DSP Botoşani, moartea fetiţei a fost cauzată de o infecţie respiratorie acută şi de o bronho-pneumonie. Medicul a susţinut că a fost eliminată suspiciunea privind gripa nouă, dar că se aşteaptă şi rezultatele analizelor de la Institutul "Cantacuzino". (Magda Colgiu)

RACHETĂ PENTRU 2010
Lansarea rachetei "Helen" va fi reprogramată pentru începutul anului viitor, a declarat ieri Dumitru Popescu, preşedintele ARCA. Lansarea propriu-zisă, testată în ziua de 14 noiembrie în largul Mării Negre, a fost împiedicată de curenţii de apă care au răsucit balonul purtător al rachetei, împiedicând umflarea acestuia. Proiectul ARCA face parte din competiţia "Google Lunar X Prize", care are ca scop trimiterea pe Lună a unui dispozitiv care să transmită date pe Pământ. (Alexandru Rădescu)

BAZIN DE 9 MILIOANE DE EURO LA CLUJ
Guvernul a avizat construcţia de Compania Naţională de Investiţii (CNI) a două bazine de polo în Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată la peste 9 milioane de euro şi susţinut prin fonduri bugetare. Investiţia prevede construirea a două bazine de înot, unul de dimensiuni olimpice şi al doilea pentru antrenament, precum şi construirea de vestiare, săli de pregătire fizică, tribune. Avizul a fost acordat sub forma unei hotărâri de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei.

×
Subiecte în articol: observator