x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ”Stop cruzimii, eutanasierea nu este o soluţie! ”

”Stop cruzimii, eutanasierea nu este o soluţie! ”

de Iulia Barbu    |    Aniela Nine    |    07 Mar 2011   •   16:09

”Stop cruzimii, eutanasierea nu este o soluţie, go to hell, ne-aţi furat taxele”. Cu aceste mesaje scrise pe bannere peste o sută de oameni s-au adunat luni în parcul izvor din faţa Camerei Deputaţilor pentru a protesta împotriva proiectului de lege care permite eutanasierea câinilor găsiţi pe străzi care nu sunt revendicaţi într-un anumit termen. Înarmaţi cu afişe şi fluiere, cei adunaţi în parc cer ca, în locul deciziei de eutanasiere, câinii să fie sterilizaţi. Sunt şi tineri , dar şi persoane în vârstă, unele venite chiar din afara Bucureştiului să ia apărarea animalelor lor preferate de companie. O bătrână spune că a venit tocmai din Târgovişte, deşi se îndoieşte că demersul lor va fi unul de succes, având în vedere că se luptă cu o modificare a legii impusă de partidul aflat la putere. Este vorba de amendamentul care trece în sarcina consiliilor locale decizia de eutanasiere a câinilor comunitari nerevendicaţi, amendament introdus în legea 912/2007 la iniţiativa şi prin susţinerea reprezentanţilor PDL. Legea 912/22007 astfel modificata urmeaza sa intre in dezbaterea deputatilor. Protestul de luni din parcul Izvor este organizat de mai multe organizaţii nonguvernamentale, şi este programat să se desfăşoare până la orele 18.00.

Chiliman spune nu eutanasierii

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, se declară împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Administraţia a demarat de altfel acţiunile necesare strângerii acestora de pe domeniul public şi adăpostirea lor în centre special amenajate. La începutul anului 2008 a fost astfel înfiinţat Serviciul Poliţia Animalelor iar în ianuarie 2009 a fost inaugurat Centrul Teritorial ”Odăi”, cel mai modern adăpost pentru câinii fără stăpân din Capitală. Aici pot fi adăpostiţi peste 600 de câini care sunt ridicaţi de pe străzi de Poliţia Animalelor Sector 1. De la înfiinţarea centrului, peste 3000 de câini maidanezi au fost adunaţi de pe domeniul public. Până în acest moment au fost sterilizaţi 1222 de câini, 1415 au fost vaccinaţi, iar la 1860 li s-au montat microcipuri.

Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti este prima administraţie de sector din Capitală care a luat măsuri concrete pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. “Am fost şi rămân împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Există multe alte soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, cum sunt cele pe care le-am aplicat deja în Sectorul 1: strângerea maidanezilor de pe străzi, adăpostirea în Centrul Odăi şi sterilizarea lor pentru limitarea înmulţirii. Aceste soluţii îmbină nevoia de protecţie a cetăţenilor de agresivitatea câinilor maidanezi, cu nevoia de protecţie a animalelor, potrivit standardelor europene în domeniu”, a precizat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

×