x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Streinu-Cercel: Avem în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2. Nu e momentul să ne jucăm de-a sporurile

Streinu-Cercel: Avem în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2. Nu e momentul să ne jucăm de-a sporurile

24 Mar 2021   •   14:37
Streinu-Cercel: Avem în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2. Nu e momentul să ne jucăm de-a sporurile
Sursa foto: Captura Antena 3

Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, miercuri, că, în prezent, sunt în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2, iar presiunea pe sistemele de învăţământ şi medical este "foarte mare", scrie AGERPRES.

"Aş dori să vă informez că avem în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2: cea sălbatică iniţială, cea britanică, cea din Africa de Sud şi cea din Brazilia. În momentul de faţă, 70% dintre persoanele care se îmbolnăvesc au tulpina britanică. O fi risc, n-o fi risc, nu ştiu. Văd că se vorbeşte cu intensitate maximă de sporurile doctorilor şi ale cadrelor didactice şi dacă putem să le dăm ceva în plus în această perioadă, din punct de vedere al riscului la care sunt supuşi. Şi era vorba de 2.000 de lei pentru cadre didactice şi 1.500 pentru personalul nedidactic şi auxiliar. O fi bine, n-o fi bine, nu ştiu. Însă, ce vreau să vă spun este că tensiunea în aceste două sisteme, sistemul de învăţământ şi sistemul sanitar, este foarte mare şi, ca atare, nu cred că este momentul să ne jucăm de-a sporurile şi de a da ceva bani pentru risc", a afirmat Streinu-Cercel, în plenul Senatului.

Senatul a dezbătut propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă ca urmare a riscului răspândirii SARS-CoV-2. Actul normativ, iniţiat în legislatura trecută de un grup de parlamentari PSD şi adoptat, este reexaminat de Parlament, după ce Curtea Constituţională l-a declarat neconstituţional în ansamblul său.

Propunerea legislativă va fi supusă votului, luni, în plen, având un raport de respingere.

×
Subiecte în articol: adrian streinu-cercel