x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Subofiţer anchetat după apariţia imaginilor cu fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ

Subofiţer anchetat după apariţia imaginilor cu fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ

22 Mar 2014   •   15:30
 Subofiţer anchetat după apariţia imaginilor cu fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ

Biroul Intern al IPJ Neamţ a declanşat o anchetă disciplinară faţă de subofiţerul de serviciu care a avut în grijă sistemul de monitorizare şi stocare a imaginilor din ziua în care fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ a agresat o minoră acuzată de furt.

Potrivit conducerii Poliţiei Neamţ, cel în cauză ar putea fi acuzat cel puţin de neglijenţă în serviciu. Subofiţerul Ionuţ Mihai este suspectat că ar fi cel care a sustras imaginile din serverul calculatorului şi le-a pus la dispoziţia unui civil. Dacă se va constata că el este cel care într-adevăr a sustras şi difuzat imaginile, va fi acuzat şi de încălcarea articolului 304 din Codul penal şi riscă închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă penală.

Fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ, comisarul-şef Cezar Filip, este cercetat penal şi disciplinar după ce a fost filmat în interiorul secţiei de poliţie lovind o minoră de mai multe ori.

După apariţia imaginilor pe internet, pe 19 martie, comisarul-şef Cezar Filip a intrat în concediu medical până pe 28 martie iar în aceeaşi seară şi-a anunţat demisia din funcţia de comandant al Poliţiei Piatra Neamţ.

În imaginile datate 8 martie, în jurul orei 12,50, şi filmate de camera de supraveghere montată în interiorul unui birou al Poliţiei Piatra Neamţ se observă cum comisarul-şef Cezar Filip intră şi o loveşte pe minoră cu palma peste faţă. Apoi, acesta o loveşte cu piciorul în spate şi din nou de două ori cu palma peste cap. În final, o ia de minoră de păr şi o trage din colţul în care se refugiase, dar fata se retrage în colţul opus al camerei. De aici, şeful Poliţiei Piatra Neamţ o scoate tot de păr din cameră.

Potrivit conducerii Poliţiei Neamţ, minora agresată are aproape 14 ani şi a fost deseori cercetată pentru furturi din buzunare şi tâlhării, însă potrivit legii nu răspunde penal pentru faptele comise.

Minora a fost cercetată şi în dosarul de omor comis asupra actorului Constantin Ghenescu, fiind complicele unui tânăr care a fost arestat pentru crima comisă. De asemenea, aceasta a mai fost cercetată într-un alt dosar în care este acuzată alături de mai mulţi minori că au bătut şi tâlhărit un bătrân, care a decedat. O altă faptă cu violenţă comisă de minoră este asupra unei bătrâne care a suferit o fractură de bazin şi de şold în urma loviturilor primite.

Vineri seară, câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Turnului lui Ştefan cel Mare pentru a-l susţine pe comisarul-şef Cezar Filip. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: Poliţia Piatra Neamţ Ionuţ Mihai