x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUCEAVA. Lumină sfântă contra cost

SUCEAVA. Lumină sfântă contra cost

02 Apr 2009   •   00:00
SUCEAVA. Lumină sfântă contra cost

Parlamentarii democrat liberali suceveni vor suporta cheltuielile aferente aducerii luminii sfinte de la Ierusalim în noaptea de Înviere, în cadrul programului ''Paştele în Bucovina'', organizat în perioada 10 - 23 aprilie, informează Agerpres.

Preşedintele CJ şi al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, că i-a informat pe cei doi senatori şi cinci deputaţi în legătură cu acest demers, suma necesară fiind de 20.000 de euro. Flutur a spus că o delegaţie de la CJ Suceava, formată din patru persoane, dintre care doi preoţi, va pleca în Israel cu o cursă charter pe 17 aprilie, şi se va întoarce în seara de 18 aprilie, pe aeroportul ''Ştefan cel Mare'' din Suceava. Potrivit lui Flutur, de la aeroport, lumina sfânta va fi adusă la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, iar de aici va fi împărţită tuturor lăcaşurilor de cult din judeţ, dar şi din alte judeţe care au solicitat acest lucru.

Flutur a spus că a primit o solicitare în acest sens din partea ÎPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, care este originar din judeţul Suceava, fiind născut în localitatea Gheorghiţeni. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania suceava