x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabără pentru copiii supraponderali, organizată în Straja

Tabără pentru copiii supraponderali, organizată în Straja

19 Aug 2013   •   16:49
Tabără pentru copiii supraponderali, organizată în Straja

Mai mulţi copii care suferă de obezitate participă, în aceste zile, la o tabără de sănătate în staţiunea hunedoreană Straja, după o săptămână de program fiind înregistrate progrese notabile, majoritatea reuşind să slăbească între trei şi şase kilograme, doar urmând un regim hipocaloric şi făcând activităţi specifice vârstei, informează agerpres.ro.

"Cel mai mult a slăbit un adolescent de 16 ani, care a reuşit performanţa de a scădea în greutate opt kilograme. Alţi copii au slăbit câte cinci-şase kilograme. Copiii reacţionează foarte bine la acest program, pentru că toate activităţile pe care le desfăşurăm sunt organizate sub formă de jocuri, aşa că îmbinăm utilul cu plăcutul", a declarat directorul taberei, Marius Fodoran.

În tabăra organizată în Complexul Platoul Soarelui din Straja se află 12 copii, majoritatea fiind din Bucureşti, dar şi Timişoara sau Mioveni. Ei sunt îndrumaţi de un colectiv de specialişti din care fac parte, printre alţii, un medic nutriţionist, un psiholog şi doi profesori de sport.

În fiecare zi nutriţionistul stabileşte un meniu special, în funcţie de programul stabilit, astfel încât copiii să se poată bucura de toate activităţile obişnuite într-o tabără. Regimul caloric este unul adaptat copiilor, acesta fiind împărţit în trei mese principale şi două gustări. În fiecare zi cei mici sunt angrenaţi în diverse jocuri, prin practicarea cărora au un consum mare de energie şi, implicit, de calorii.

"Facem drumeţii, căţărări, antrenamente sportive, jucăm fotbal. Mergem la ştrand, iar într-o seară o să dormim în corturi. Părinţii copiilor au mare încredere în noi pentru că nu am avut niciun fel de incident, iar cei mici sunt încântaţi de ceea ce fac în tabără", a adăugat Marius Fodoran.

Organizatorii îşi propun ca la sfârşitul taberei copiii să se deprindă cu obiceiurile de viaţă sănătoasă, pe care să le continue şi atunci când sunt acasă, în familie şi cu prietenii.

Tabăra de sănătate organizată în staţiunea Straja se va încheia pe 1 septembrie. O nouă ediţie va avea loc anul viitor, în colaborare cu o clinică de nutriţie din Bucureşti, care se ocupă de copiii supraponderali.

×