x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târg de Mărţişor

Târg de Mărţişor

de Carmen Dragan    |    24 Feb 2011   •   14:47

După sărbătorile “Sfântul Valentin” şi “Dragobetele sărută fetele la Muzeul Satului”, a venit timpul pentru un târg al mărţişorului. În perioada 21 februarie-8 martie, toţi cei care vor trece pragul Muzeului Satului, vor putea participa la evenimentul numit “Mărţişorul - vestitor al primăverii”. Programul târgului este de luni până duminică, între orele 9,00-16,00.

Se spune că cel care poartă mărţişor este ferit de rele şi de boală şi îi merge bine tot anul. Are şi efect de păstrare a frumuseţii, căci fetele sunt parcă mai frumoase când îşi leagă mărţişorul la gât sau la mână. Tinerele care poartă astfel mărţişoarele, au obrajii rumeni şi pielea albă şi frumoasă tot anul. În prezent, fie că este purtat la mână, la gât ori pe reverul hainei, mărţisorul rămâne un dar apreciat şi primit cu bucurie de toate doamnele şi domnişoarele.

În Moldova, mărţisorul este oferit băieţilor şi bărbaţilor, iar doamnele şi domnişoarele care le oferă bărbaţilor de 1 martie, aşteaptă să li se întoarcă gestul în ziua de 8 martie.

Indiferent din ce zonă a ţării sunteţi, sunteţi aşteptaţi la Muzeul Satului perechi-perechi pentru a vă cumpăra cele mai frumoase şi vesele mărţişoare.

×
Subiecte în articol: targ timp liber