x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă alimentară! Rugină și mâncare pe jos, la Târgul Mucenicilor din Capitală, închis temporar de inspectorii ANPC

Alertă alimentară! Rugină și mâncare pe jos, la Târgul Mucenicilor din Capitală, închis temporar de inspectorii ANPC

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2023   •   10:45
Alertă alimentară! Rugină și mâncare pe jos, la Târgul Mucenicilor din Capitală, închis temporar de inspectorii ANPC

Inspectorii ANPC au dispus oprirea temporară a acivității unui târg de tradiții și obiceiuri organizat în Parcul Tineretului din Capitală.

Potrivit unui comunicat al ANPC, controlul la târgul de tradiții legate de sărbătoarea Mucenicilor din Parcul Tineretului din Capitală a fost făcut în urma unei sesizări a Poliției Locale Sector 4.

Pentru neregulile constatate, organizatorul evenimentului a fost amendat cu 2.000 lei și s-a dispus māsura complementară de suspendare a activitătții, respectiv oprirea temporară a întregului eveniment.

De asemenea, au fost verificați 7 participanți la eveniment, care au fost sancționați pentru deficiențele înregistrate. Au fost oprite definitiv de la vânzare a cieca 200 kg de produse alimentare, în valoare de 12.500 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru cei 7 operatori.

Printre neregulile constatate de inspectori se numără lipsa documentelor necesare funcționării, nerespectarea condițiilor de pāstrare stabilite de producător, lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat, lipsa unei surse de apa potabilă, păstrarea preparatelor culinare în recipiente depreciate, uzate, cu acumulări de rugină, lipsa registrului unic de control, folosirea unor frigidere cu depuneri de rugină, comercializarea de produse fără elemente de identificare şi caracterizare sau depozitarea materiilor prime şi ambalajelor direct pe paviment.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ANPC inspectori targ traditii