x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: Bucureştiul a îmbrăcat haine de sărbătoare. E un moment important pentru fiecare locuitor al său

Tăriceanu: Bucureştiul a îmbrăcat haine de sărbătoare. E un moment important pentru fiecare locuitor al său

de Agerpres    |    20 Sep 2014   •   15:30
Tăriceanu: Bucureştiul a îmbrăcat haine de sărbătoare. E un moment important pentru fiecare locuitor al său

Împlinirea a 555 de ani de atestare documentară a Bucureştiului reprezintă un moment de bucurie şi de sărbătoare pentru fiecare locuitor al Capitalei, consideră preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

''Zilele acestea Capitala României, Bucureşti, a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a marca 555 de ani de la prima atestare documentară. Este un moment important pentru fiecare locuitor al Bucureştiului, un moment de bucurie şi de sărbătoare. Acest moment este şi un bun prilej de readucere aminte despre distrugerile pe care planurile lui Ceauşescu de edificare a unui centru politic administrativ după modelul nord-coreean le-a produs oraşului vechi. Câteva dintre cele mai vechi cartiere pline de biserici, clădiri istorice au dispărut pur şi simplu, lăsând în urmă oameni şi familii întregi într-o teribilă suferinţă. Oraşul şi-a pierdut din personalitate, şi-a pierdut parfumul şi culoarea de odinioară, devenind mai sărac, şi şi-a adăugat câteva edificii care să ne amintească tot timpul de ororile comunismului, cu grandomania lor specifică'', scrie acesta sâmbătă pe Facebook.

Potrivi acestuia, Bucureştiul de astăzi confirmă statutul de capitală europeană prin proiectele realizate, evenimentele organizate, dar şi prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani.

''Bucureştiul pe care îl cunoaştem cu toţii astăzi îşi confirmă statutul de capitală europeană prin proiectele realizate, evenimentele organizate, dar şi prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani. La mulţi ani, Bucureşti, la mulţi ani, bucureşteni!'', a transmis Tăriceanu.  

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu bucuresti 555