x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tătaru a anunțat că platforma Corona-Forms, prin care rezultatul pozitiv ajunge în același timp și la pacient și la DSP, este operațională de miercuri

Tătaru a anunțat că platforma Corona-Forms, prin care rezultatul pozitiv ajunge în același timp și la pacient și la DSP, este operațională de miercuri

05 Noi 2020   •   18:00
Tătaru a anunțat că platforma Corona-Forms, prin care rezultatul pozitiv ajunge în același timp și la pacient și la DSP, este operațională de miercuri
Sursa foto: Hepta

Platforma Corona-Forms, dezvoltată de Ministerul Sănătății și STS, prin intermediul căreia rezultatele testelor COVID-19 ajung prin SMS simultan la pacient, la medicul de familie și la DSP, este operațională de miercuri, a anunțat Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a precizat, la Zalău, că până la finalul săptămânii s-ar putea ca și anchetele epidemiologice să fie disponibile online.

„Odată ce un rezultat pozitiv este introdus în acea platfomră de către laborator, ajunge în același timp la pacient, la medicul de familie, prin identificare din CNP, și la DSP. Rezultatul este trimis prin SMS și pe adresa de e-mail. DSP-ul furnizează apoi decizia de izolare și decizia către medicul de familie pentru concediu medical pentru pacient.”, a explicat ministru Sănătății.

În cazul în care este vorba de un rezultat pozitiv, medicul de familie monitorizează pacientul, a mai precizat Nelu Tătaru.

„Medicul de familie, dacă este un rezultat SARS-CoV-2 pozitiv, gestionează ca SARS-CoV-2 pozitiv, monitorizându-l. În condiţiile în care apare o simptomatologie, acest pacient este programat pentru investigaţi, separat, la un centru dedicat, nu pe timp de noapte, pe timp de zi, programat. În măsura în care evoluţia este bună, revine în izolare, dacă nu este bună, rămâne în spital.”, a mai explicat ministrul Sănătății.

În condițiile în care este un rezultat negativ, „este tratată ca o infecție respiratorie, cu concediul aferent sau terapia aferentă”.

×
Subiecte în articol: nelu tataru platforma corona-forms