x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tătaru: Nu avem în discuție un lockdown de sărbători

Tătaru: Nu avem în discuție un lockdown de sărbători

29 Oct 2020   •   10:59
Tătaru: Nu avem în discuție un lockdown de sărbători
Sursa foto: Antena 3

Autoritățile nu au în discuție un lockdown cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a declarat, joi, la Constanța, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În ce-i privește pe românii care vor să vină acasă de sărbători, condițiile rămân neschimbate.

Întrebat dacă există posibilitatea instaurării unui lockdown cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Tătaru a răspuns: „Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare unitate locală se aplică restricțiile, când e cazul.

În ce-i privește pe românii care vor să vină acasă de sărbători, conform ministrului Sănătății, condițiile rămân neschimbate.

„După cum știți, sunt acele condiții. În măsura în care vin pentru trei zile, vin cu un test negativ. Când vin pentru o perioadă mai lungă intră în carantină pentru 14 zile, urmând ca în opta zi să facă acel test. Dacă este negativ, la 10 zile ies din carantină”, spus Tătaru.

 

Întrebat dacă vaccinul va fi disponibil în România în decembrie, Nelu Tătaru a spus că „există această posibilitate”.

 

„Noi suntem angrenați cu Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem”, a declarat ministrul.

Întrebat care este firma producătoare, ministrul a răspuns că sunt mai multe firme producătoare: „Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană, dar avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor”.

Întrebat, de asemenea, despre distribuția vaccinului, Tătaru a declarat că depinde de vaccin, dar România este pregătită: „Noi suntem pregătiți pentru ambele tipuri de vaccin, avem pregătită și rețeaua”.

 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru