x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tătaru: Suntem în Scenariul 2. Asta implică depistarea suspecților și pregătirea spitalelor

Tătaru: Suntem în Scenariul 2. Asta implică depistarea suspecților și pregătirea spitalelor

11 Mar 2020   •   12:10
Tătaru: Suntem în Scenariul 2. Asta implică depistarea suspecților și pregătirea spitalelor
Sursa foto: Captura Antena 3

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a spus, miercuri, că, în prezent, România se află în Scenariul 2, iar următorul lucru pe care îl fac autoritățile este să depisteze suspecții și să pregăteaască spitalele pentru Scenariile 3 și 4.

„În primele două scenarii ne-am axat pe prevenție, acum ne extindem la tot ce e contacți. La București am suplimentat epidemiologii. Ne pregătim pentru un aflux al cetățenilor care vin din alte zone. (...) Încă menținem prevenția ca punct principal înaintea schimbărilor majore din spitale. În scenariul 3 vom extinde paturile din spitalele de infecțioase, se pregătesc spitalele de suport care vor prelua non coronavirus. E vorba de aproape 2500 de paturi”, a explicat Nelu Tătaru, miercuri, într-o conferință de presă.

Secretarul de stat a adăugat că persoanele care vin din „zonele roșii” vor intra în caarantină, iar românii care se întorc din „zonele galbene” vor fi izolați la domiciliu.

În prezent, în România sunt 31 de persoane care au coronavirus.

„Ministerul Sănătății poate confirma 31 de persoane cu noul coronavirus, din 1.200 de teste care s-au lucrat. La Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, București, Craiova - și căutăm să adăugăm Brașovul - sunt centre unde se pot face aceste testați. Nu ducem lipsă de kituri și de profesioniști. Colegii noștri fac o muncă titanică, am intrat pe un teren al transmiterii locale, suntem în Scenariul 2, implică depistarea suspecților și pregătirea spitalelor pentru Scenariul 3 și 4”, a adăugat demnitarul.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: nelu tataru