x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teo, în comă indusă. Evoluţia bolii este imprevizibilă

Teo, în comă indusă. Evoluţia bolii este imprevizibilă

03 Mar 2011   •   11:22
Teo, în comă indusă. Evoluţia bolii este imprevizibilă
Sursa foto: /www.bzi.ro

154546-untitled.jpgTeo Trandafir se află în comă indusă, la secţia de terapie intensivă a spitalului AKH din Viena. Medicii spun că aceasta nu poate comunica.

"Doamna Teodora Trandafir  se luptă, în prezent, cu problemele sale de pancreatită necrozantă severă. Deşi nu există nicio ameninţare imediată pentru viaţa ei, boala în sine reprezintă un pericol, fiind imprevizibilă. Ea este, în prezent, sub tratament de terapie intensivă şi că are nevoie de îngrijire optimă. Este sub anestezie generală şi nu poate comunica în prezent. Acest lucru va rămâne ca atare în viitorul apropiat. Pentru a-i proteja intimitatea, s-a decis că un anunţ public în legătură cu starea ei de sănătate va fi făcut o dată pe săptămână", anunţă cumunicatul AKH.Teo Trandafir a fost supusă, pe 24 februarie, unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă. Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH. Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau că intervenţia a fost un "succes" şi adăugau că aceasta va rămâne sub observaţie în zilele următoare, la Terapie Intensivă.

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată după ce medicii austrieci anunţau, la începutul lunii februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine şi ar putea reveni în ţară "curând". Ulterior, însă, externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Luni, reprezentanţii Clinicii AKH din Viena au anunţat că Teo Trandafir se recuperează după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, funcţiile vitale erau stabile, iar starea ei se îmbunătăţea constant. Ei se declarau optimişti şi spuneau că speră ca în aproximativ o săptămână aceasta va respira fără ajutorul aparatelor. Totodată, şeful echipei medicale interdisciplinare care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirma în comunicat că se fac "progrese zilnice".

La rândul său, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirma că următorul pas în cazul lui Teo Trandafir va fi restabilirea funcţiei respiratorii proprii şi, implicit, deconectarea ei de la aparatele cu ajutorul cărora în prezent Teo Trandafir respiră. Potrivit specialistului anestezist, în această fază se va ajunge "în următoarea săptămână".

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Ea a fost internată la Terapie Intensivă în clinica din Viena, iar echipa medicală a optat iniţial pentru tratament, şi nu pentru intervenţie chirurgicală.


×