x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teo Trandafir este în comă indusă

Teo Trandafir este în comă indusă

01 Mar 2011   •   11:03
Teo Trandafir este în comă indusă
Sursa foto: Dan Marinescu /Jurnalul National

154209-.jpgPotrivit unui comunicat emis de medicii de la clinica unde este internată Teo trandafir, fosta vedetă de televiziune se află pe ventilaţie mecanică, iar pericolul vital ar fi fost depăşit. Săptămâna viitoare, spun medicii, este posibil să ca Teo Trandafir fie scoasă de pe aparate.

Medicul Nicolae Iordache, şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului "Sf. Ioan" a declarat pentru Ring că fosta vedetă de televiziune se află în comă indusă, întrucât aşa se procedează în cazul pacienţilor intubaţi. Teo a fost suspusă unei operaţii dificile joia trecută şi este internată la Viena de o lună si jumătate.

"Cu siguranţă a avut şoc septic şi insuficienţă multiplă de organe. Este singura explicaţie pentru care, în urma extirpării porţiunii necrozate din pancreas, a fost nevoie de ventilaţie mecanică. Teo este în comă indusă. Aşa se procedează la pacienţii intubaţi”.

“Medicii vienezi nu au precizat însă ce alte organe mai sunt afectate. Este important de ştiut dacă Teo face şi dializă sau are şi alte probleme. Insuficienţa multiplă de organe apare atunci când toxinele şi enzimele pancreatice trec în sânge şi implică probleme cardiace, cerebrale, pulmonare, renale şi nu numai", a explicat, pentru Ring, doctorul Nicolae Iordache.

„Cred că medicii vienezi au ratat momentul optim pentru operaţie şi, de aceea, s-a ajuns la şoc septic şi insuficienţă multiplă de organe. Când apare infecţia, este indicată intervenţia chirurgicală, ori ei au apelat la endoscopie şi au îndepărtat doar cauza problemelor, dar pancreatita era deja instalată şi boala avansa. Trebuia făcută mai repede operaţia pentru îndepărtarea zonelor necrozate din pancreas. Aşa nu s-ar fi ajuns la şoc septic", a mai spus medicul.

Joia trecută, Teo Trandafir a fost suspusă unei intervenţii chirurgicale complicate, medicii fiind nevoiţi să-i taie porţiunea din pancreas atinsă de infecţie, anunţă antena3.ro.

Chiar din prima săptămână a acestui an, Teo a avut probleme grave de sănătate. A fost internată la spitalul Elias din Bucureşti, la Terapie Intensivă, iar medicii au pus diagnosticul de pancreatită acută.

Teo Trandafir a fost transferată la un spitalul din Viena, pe 11 ianuarie.

×
Subiecte în articol: teo trandafir coma indusa