x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Test pozitiv pentru o angajată a Ministerului Sănătății

Test pozitiv pentru o angajată a Ministerului Sănătății

14 Mar 2020   •   12:38
Test pozitiv pentru o angajată a Ministerului Sănătății
Sursa foto: Victor Stroe

Grupul de Comunicare Strategică revine asupra unei informări anterioare legate de un caz pozitiv pentru coronavirus, precizând că, în cazul 92, nu este vorba despre o femeie din Mureș, ci despre o angajată a Ministerului Sănătății.

Potrivit GCS, cazul 92 - o femeie de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași care s-a întors din Dubai în 8 martie și a fost confirmată pozitiv în 13 martie - este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoană din județul Mureș.

„Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș”, susține Grupul de Comunicare Strategică.

Este în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv. De asemenea, contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache și secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative.

Mediafax

×