x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The New York Times: Abracadabra! Vrăjitoarele din România câştigă lupta cu taxele

The New York Times: Abracadabra! Vrăjitoarele din România câştigă lupta cu taxele

10 Sep 2010   •   00:00
The New York Times: Abracadabra! Vrăjitoarele din România câştigă lupta cu taxele

Aşa îşi încep articolul jurnaliştii de la The New York Times, făcând referire la faptul că Senatul României a respins iniţiativa legislativă de taxare a ghicitoarelor şi vrăjitoarelor. "Probabil că senatorii români se tem de blesteme", continuă ironic ziariştii.



Ca o măsură suplimentară de atragere de venituri la buget, deputaţii PDL Alin Popoviciu şi Cristi Dugulescu au iniţiat un proiect legislativ potrivit căruia vrăjitoarele şi ghicitoarele ar fi trebuit să elibereze chitanţe şi să fie trase la răspundere pentru predicţiile greşite.

Însă ieri, Senatul României a respins proiectul legislativ iar Popoviciu a susţinut că parlamentarii s-ar fi speriat de blestemele vrăjitoarelor. Deocamdată nu este clar dacă Popoviciu şi Dugulescu vor încerca să modifice acest proiect legislativ.

Vrăjitoarea Maria Câmpina a declarat la Realitatea TV că taxarea miilor de vrăjitoare şi ghicitoare ar fi dificilă din cauza sumelor haotice de bani pe care acestea le primesc, scrie The New York Times, citat de money.ro.

Articolul din New York Times aminteşte despre grava criză economică în care se află România în acest moment, de împrumutul de 20 de miliarde de euro pe care ţara noastră l-a contractat anul trecut de la FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială pentru a putea plăti salarii şi pensii, şi de măsurile de reformă aplicate anul acesta, de creşterea TVA de la 19 la 24 de procente şi de reducerea salariilor bugetarilor cu 25%.

×
Subiecte în articol: externe