x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timiș: Un marocan rămas izolat pe o insulă a râului Mureş, salvat de poliţiştii de frontieră

Timiș: Un marocan rămas izolat pe o insulă a râului Mureş, salvat de poliţiştii de frontieră

05 Dec 2021   •   12:03
Timiș: Un marocan rămas izolat pe o insulă a râului Mureş, salvat de poliţiştii de frontieră

Un tânăr de 21 de ani din Maroc a rămas sâmbătă seara izolat pe o insulă a râului Mureș, în județul Timiș. Acesta intenționa să treacă pe jos frontiera cu Ungaria pentru a ajunge într-o țară din vestul Europei.

Autoritățile au fost alertate pin apel la 112 cu privire la faptul că o persoană a rămas izolată pe o insulă de pe râul Mureș.

Polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare și angajații ISU Timiș au identificat persoana în cauză, în zona de frontieră, pe direcția localității Cenad, pe o insulă de pe râul Mureș. Pentru salvarea bărbatului s-a intervenit cu o barcă, acesta fiind transportat pe malul românesc, unde i-a fost acordat primul ajutor.

Ulterior, tânărul a fost transportat la Spitalul Orășenesc din Sânnicolau Mare pentru investigații suplimentare, iar la câteva ore starea de sănătate a acestuia fiind bună, a fost externat şi condus la sediul poliției pentru cercetări.

Polițiștii au stabilit că este vorba de un cetățean din Maroc, în vârstă de 21 de ani, care posedă permis de şedere în scop de studii, emis de autorităţile române, care este însă expirat. Aceasta a declarat că a mers pe jos spre frontiera cu Ungaria cu scopul de a trece ilegal frontiera şi a ajunge ulterior într-o țară din Vestul Europei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvat de politisti