x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timpuri Noi - Bataie pe 5,5 hectare

Timpuri Noi - Bataie pe 5,5 hectare

de Andreea Cascaval    |    07 Mar 2006   •   00:00
Timpuri Noi - Bataie pe 5,5 hectare

Lupta pentru detinerea controlului asupra fabricii SC Timpuri Noi SA a evoluat. Fabrica este din ce in ce mai aproape sa fie controlata de un grup de oameni de afaceri apropiat de noua putere. Acestia au ca scop final inchiderea si demolarea fabricii si dezvoltarea unui proiect imobiliar pe cele 5,5 hectare de teren din centrul Capitalei.

Actualul Consiliu de Administratie al fabricii din care fac parte Adrian Breazu, Gheorghe Ionescu si Mircea Oancea nu prea se omoara cu respectul fata de lege. Asa se explica de ce la ultima Adunare Generala a Actionarilor de la 6 februarie 2006 membrii Consiliului de Administratie au incalcat mai multe prevederi legislative din Legea societatilor comerciale. In aceasta adunare in care se discuta majorarea de capital, membrii CA au refuzat subscrierile depuse de unii dintre micii actionari. Acesta a fost si cazul actualului presedinte al Asociatiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Dan Paul. Cu toate ca a varsat bani si a indeplinit toate cerintele procedurale, acesta a fost ignorat de CA, nefiind trecut pe lista de subscriere. "Fiecare actionar avea dreptul sa subscrie. Eu am subscris. CA m-a dat afara pe motiv ca trebuia completat un formular. Nu scria nicaieri ca trebuia completat acest formular. Cu toate acestea, l-am completat, dar tot nu m-am regasit pe lista de subscriere", declara Dan Paul. Absenta lui Dan Paul de pe lista de subscriere pe motiv ca nu s-a prezentat personal sa depuna formularul, ci l-a trimis prin fax, a fost doar un motiv al AGA pentru a-i inlatura pe micii actionari. Convinsi ca Dan Paul nu va trece cu vederea abuzul comis de cei trei membri ai CA, imediat dupa AGA din februarie au anuntat convocarea unei noi adunari generale cu aceeasi ordine de zi. Aceasta va avea loc la inceputul lunii martie si o va anula pe anterioara. Aceasta nu este unica ilegalitate comisa de membrii Consiliului de Administratie:

"Consiliul de Administratie trebuia sa convoace o adunare a PAS inainte de majorarea de capital. Aceasta nu a fost convocata", sustine Dan Paul.

INTAMPLATOR. Cititorii Jurnalului National au aflat dintr-un material publicat anterior ca AGA din februarie avea ca scop inregistrarea unei majorari de capital de un milion de euro. Prin aceasta majorare, actuala conducere nu facea decat sa-i inlature pe cat mai multi dintre actionarii initiali, printre care se afla si fostul director al SC Timpuri Noi SA, Alberto Bolboasa, care detine pachetul de 69% din actiuni: "Am auzit ca anumiti membri ai PAS s-au imprumutat cu bani de la alte persoane precum Adriean Videanu si Radu Berceanu (n.r. - membru PD, fost ministru al Industriilor) pentru a face majorarea de capital", declara Alberto Bolboasa. Este important de mentionat ca unul dintre membrii CA, Gheorghe Ionescu, membru in Consiliul de supraveghere al BCR, dar niciodata angajat al SC Timpuri Noi SA, este asociat cu Adriean Videanu prin intermediul sotiei sale, Sida Ionescu, in societatea de valori mobiliare Equity Invest. O alta ciudatenie legata de conflictul de interese de la Timpuri Noi este si desfasurarea litigiilor dintre fostul director si PAS. Patru dintre procesele cu miza cea mai mare au fost date aceleiasi judecatoare. Ioana Angheluta, judecatoare la Judecatoria Sectorului 3, judeca toate aceste cauze, in ciuda computerului care ar trebui sa distribuie impartial dosarele aflate pe rolul unei instante.

Toata aceasta disputa pentru controlul asupra pachetului majoritar are ca miza terenul de 5,5 hectare care apartine SC Timpuri Noi SA, amplasat in centrul Capitalei si care are o valoare de piata estimata la aproximativ 30 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator timpuri timpuri noi