x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tineri cercetaţi pentru că ofereau votanţilor fluturaşi pentru tombolă cu premiu o maşină

Tineri cercetaţi pentru că ofereau votanţilor fluturaşi pentru tombolă cu premiu o maşină

de Mediafax    |    29 Iul 2012   •   09:19

Politistii hunedoreni au intocmit cinci dosare penale pe numele a cinci tineri care imparteau fluturasi pentru o tombola organizata pentru persoanele care dovedesc ca au votat la referendum, acestea putand castiga, printre altele, un autoturism, masini de spalat, aragazuri, un sejur in Grecia.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, duminica, de Centrul de Comunicare pentru Referendum Judetean Hunedoara, cinci dosare penale au fost intocmite in judet pentru promisiune, oferire sau darea de bani ori de alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze in cadrul referendumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tinerii pe numele carora s-au intocmit aceste dosare penale imparteau fluturasi in Deva, Orastie, Dancu Mic si Petrosani pentru o tombola organizata pentru persoanele care dovedesc ca au votat la referendum.

Pe una dintre fetele fluturasilor ridicati de Politie scrie: "Concurs cu ocazia referendumului pentru demiterea lui Basescu. Votezi si castigi in 3 pasi simpli: 1. Mergi la vot pe 29 iulie, 2. Aplici stampila Votat pe buletinul de vot si pe talonul de concurs, 3. Completezi datele personale si le trimiti pe adresa de mai jos: Destinatar Asociatia pentru Democratie Deva, localitatea Deva, strada Depozitelor, nr. 1, cod postal 331179. Premiile se ridica pe baza cartii de identitate pe care se afla autocolantul cu mentiunea Votat".

De asemenea, sunt spatii pentru nume, prenume, numar de telefon si adresa.

Pe verso sunt premiile care pot fi castigate, cu fotografii: "marele premiu o Dacia Logan, trei combine frigorifice, trei masini de spalat si trei aragazuri, un ATV, cinci telefoane mobile performante, un Mac Book Air, un iPad 2, cinci LSD, un motoscuter, un sejur pentru doua persoane in Grecia, zece bilete de tratament pentru doua persoane la Baile Felix, o suta de intrari pentru doua persoane la Aquland Deva si 10 montain bike".

Tinerii care imparteau fluturasii risca o pedepsa cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani pentru promisiune, oferire sau darea de bani ori de alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze.

×