x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toată şefimea Poliţiei Capitalei va fi schimbată

Toată şefimea Poliţiei Capitalei va fi schimbată

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    09 Apr 2009   •   00:00

Întreaga conducere a Poliţiei Capitalei va fi schimbată, nu doar chestorul principal de poliţie Marian Tutilescu, ne-au declarat surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Motivul schimbărilor este legat de modul în care a acţionat poliţia în cazul incidentului de la Mall Plaza în care a fost implicat clanul Preda.



Potrivit surselor, atât şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, cât şi adjuncţii săi, chestorul Lucian Guran şi comisarul-şef Aurel Smochină, vor fi schimbaţi de la conducerea Poliţiei. Totodată, un alt nume pe lista schimbărilor este cel al lui Marian Stoian, comisar-şef la Judiciar, care se ocupa de monitorizarea clanului Preda, susţin sursele citate.

Până la această oră însă Ministerul nu a comunicat oficial vreo schimbare.

Post dorit de PSD?

Potrivit unor surse, postul lui Tutilescu este dorit de reprezentanţii PSD.

În momentul scandalului de la Plaza Mall, chestorul Marian Tutilescu nu se afla în Capitală, la comanda Poliţiei Capitalei aflându-se comisarul-şef Constantin Adam. În urma restructurărilor efectuate, ulterior, la nivelul ministerului, postul lui Adam a fost desfiinţat, astfel că el a fost pus la dispoziţie. Imediat după scandal, MAI a declanşat un control la Poliţia Capitalei. Raportul acestui control ar scoate la iveală faptul că poliţiştii ar fi ştiut că urma să aibă loc scandalul de la Plaza Mall, între bodyguarzii de la BGS şi Eugen Preda, din 21 februarie.

Nu şi-au făcut treaba?!

La sfârşitul lunii februarie, cinci persoane, printre care şi Eugen Preda, au fost reţinute de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa atunci că a dispus Corpului de Control al ministerului să facă o anchetă la Clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de la mall-ul Plaza din Capitală, în care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului şi agent de poliţie.

Totodată, Corpul de Control al MAI a efectuat un control şi la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti privind modul în care se desfăşoară activităţile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi cele de supraveghere a grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.

Nica preciza atunci că toate persoanele care au o implicare în acest caz, în sensul încălcării ordinelor interne de funcţionare a MAI, ca urmare a raportului pe care îl va primi de la Corpul de Control, vor fi demise.


×
Subiecte în articol: observator