x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Torturaţi în Libia, refugiaţi în România

Torturaţi în Libia, refugiaţi în România

de Mircea Opris    |    20 Apr 2011   •   17:20
Torturaţi în Libia, refugiaţi în România

Un grup de 30 de refugiaţi de origine eritreeană din Libia, ţară afectată de un război civil, a ajuns miercuri la Timişoara, fiind aşteptat pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” de reprezentanţi ai Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Cele 30 de persoane de origine eritreeană s-au aflat până acum într-o tabără din Tunisia, aflată la 4 kilometri de graniţa cu Libia, unde se mai află câteva mii de refugiaţi în momentul de faţă. Cele 30 de persoane de origine eritreeană s-au aflat până acum într-o tabără din Tunisia, aflată la 4 kilometri de graniţa cu Libia, unde se mai află câteva mii de refugiaţi în momentul de faţă. Odată cu izbucnirea conflictului civil din Libia, eritreenii au reuşit să scape din închisoare şi au ajuns în tabăra Shousha din Tunisia.

Potrivit reprezentanţilor UNHCR, refugiaţii au fugit iniţial din ţara lor natală, Eritreea, în Libia, înainte de izbucnirea conflictului, pentru a scăpa de serviciul militar. Odată ajunşi în Libia însă, aceştia au fost încarceraţi şi torturaţi de forţele lui Gaddafi. Refugiaţii au ajuns miercuri la Timişoara cu un avion de linie, care a venit de la Roma, epuizaţi, după un drum de două zile, şi vor fi cazaţi temporar în Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă. Ei vor sta la Timişoara timp de maxim şase luni, după care vor fi relocaţi în altă ţară, cum ar fi SUA sau Canada. Refugiaţii au ajuns miercuri la Timişoara cu un avion de linie, care a venit de la Roma, epuizaţi, după un drum de două zile, şi vor fi cazaţi temporar în Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă. Ei vor sta la Timişoara timp de maxim şase luni, după care vor fi relocaţi în altă ţară, cum ar fi SUA sau Canada.

×
Subiecte în articol: refugiati libia tunisia unhcr