x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic de ţigărila Albiţa /Şeful vămii reţinut (video)

Trafic de ţigărila Albiţa /Şeful vămii reţinut (video)

de Miruna Pasa Petru    |    19 Iul 2008   •   00:00

Şeful Biroului Vamal Albiţa, Ghiţă Berbece, a fost reţinut ieri de procurorii DIICOT, fiind acuzat de implicare într-o afacere de contrabandă cu ţigări care ar fi păgubit statul cu peste un milion de euro

Şeful Biroului Vamal Albiţa, Ghiţă Berbece, a fost reţinut ieri de procurorii DIICOT, fiind acuzat de implicare într-o afacere de contrabandă cu ţigări care ar fi păgubit statul cu peste un milion de euro. Alături de Berbece au fost reţinuţi alţi patru acuzaţi, printre care se află şi două persoane suspectate că ar fi lideri ai lumii interlope din Republica Moldova şi din Iaşi, Vasile Rodideal şi Bogdan Ionuţ Radu.

Potrivit procurorilor, reţinuţii ar face parte dintr-un grup infracţional bine structurat şi cu "o deosebită mobilitate infracţională". Anchetatorii susţin că, în perioada aprilie-iulie 2008, membrii grupului ar fi introdus în România, din Republica Moldova, peste 800.000 de pachete de ţigări ascunse printre alte mărfuri pentru a nu plăti accizele datorate statului. Ultimul astfel de transport a fost supravegheat de poliţiştii de frontieră pînă la o fermă părăsită, unde a venit să ridice pachetele unul dintre acuzaţi, Nicu Cercel. În urma controlului, în autovehicul s-au găsit 350.000 de pachete de ţigări.

 

×
Subiecte în articol: observator