x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 11 traficanți transfrontalieri de țigări au fost arestați preventiv la Timișoara. 4 sunt funcționari publici

11 traficanți transfrontalieri de țigări au fost arestați preventiv la Timișoara. 4 sunt funcționari publici

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   22:59
11 traficanți transfrontalieri de țigări au fost arestați preventiv la Timișoara. 4 sunt funcționari publici
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cei 11 traficanți de țigări reținuți de procurorii DIICOT Timișoara au fost arestați preventiv, pentru următoarele 30 de zile. Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut 79 de percheziții. Au fost vizate două rețele transfrontaliere de traficanți de țigări.

„La data de 27.03.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea formulată de către procurorii DIICOT. - Serviciul Teritorial Timișoara și a dispus arestarea preventivă a celor 11 inculpați”, anunță DIICOT.

„La datele de 26 și 27.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 11 inculpați (leaderii și principalii membri ai grupurilor infracționale, din care 4 au calitatea de funcționar public) și măsura controlului judiciar față de alți 3, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, contrabandă în formă agravată, spălare a banilor ( în autorat și complicitate) și complicitate la nerespectarea regimului materiilor explozive”, anunță DIICOT.

Miecuri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a celor 11 inculpați reținuți.

„Cercetările efectuate au reliefat că, în perioada 2022 - 2024, membrii celor două grupuri infracționale au procurat bunurile accizabile din afara României, le-au introdus fraudulos în țară (cu complicitatea sau susținerea unor funcționari din cadrul autorităților publice), transportat și depozitat , în scopul valorificării pe piața neagră. Pe parcursul administrării probatoriului au fost indisponibilizate cantităţile de 38.019.640 ţigarete (din care peste 24.000.000 pe parcursul a 12 acțiuni de prindere în flagrant), 64 tone tutun pentru fumat, 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiinţate 3 fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia”, potrivit comunicatului.

Prejudiciul cauzat bugetului de cele două grupuri se ridică la suma de 12.740.000 euro.

(sursa: Mediafax)

×