x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA AVIATICĂ din Apuseni. Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, EXTERNAŢI. Cei doi medici au ajuns la Bucureşti

TRAGEDIA AVIATICĂ din Apuseni. Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, EXTERNAŢI. Cei doi medici au ajuns la Bucureşti

04 Feb 2014   •   08:56
TRAGEDIA AVIATICĂ din Apuseni. Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, EXTERNAŢI. Cei doi medici au ajuns la Bucureşti
UPDATE 10:58 -  Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, care au fost externaţi marţi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, au ajuns la Bucureşti cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Cei doi medici nu au dorit să facă nicio declaraţie.
........................

Medicii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, de la spitalele bucureştene "Elias", respectiv "Sf. Maria", au fost externaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Cei doi pacienţi au fost preluaţi de o ambulanţă SMURD care i-a transportat până la Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, de unde vor fi îmbarcaţi într-o aeronavă specială pentru a fi duşi la Bucureşti.

Călătoria va fi efectuată sub supraveghere medicală, deoarece starea lor de sănătate necesită condiţii speciale de transport.

Valentin Calu a declarat la ieşirea din spital doar că 'se simte bine', în timp ce Cătălin Pivniceru a refuzat să facă orice declaraţii.

Un alt supravieţuitor al accidentului aviatic din 20 ianuarie, medicul Sorin Ianceu, a fost externat, luni, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, fiind scos pe o targă şi urcat într-o ambulanţă care a venit de la Oradea pentru a-l prelua şi transporta acasă.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca va rămâne internat copilotul Răzvan Petrescu.

Un avion de mici dimensiuni, de tip BN 2, s-a prăbuşit pe 20 ianuarie în zona Beliş, Pasul Ursoaia.

În aeronavă se aflau şapte persoane: pilotul Adrian Iovan, copilotul Răzvan Gabriel Petrescu, ofiţer-student Aurelia Ion şi medicii Sorin Ianceu, Valentin Calu, Radu Zamfir şi Cătălin Pivniceru.

Echipa medicală era transportată la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion au decedat, iar ceilalţi cinci pasageri au fost grav răniţi.


×