x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parchetul General a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul tragediei din Apuseni

Parchetul General a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul tragediei din Apuseni

13 Feb 2014   •   16:35
Parchetul General a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul tragediei din Apuseni
Sursa foto: Parchetul General a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul tragediei din Apuseni

În cazul tragediei din munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, procurorii au urmărirea penală pentru trei infracţiuni, informează Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şli Justiţie.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, "în continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014, înregistrată la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a declinării de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au dispus, la data de 11.02.2014, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Urmează ca, în raport de documentele cu caracter tehnic care vor fi transmise şi analizate la nivelul acestei unităţi de parchet militar, să se procedeze la audierea persoanelor cu atribuţii, atât în pregătirea şi coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, cât şi în coordonarea operaţiunilor de alarmare, localizare, căutare şi salvare a victimelor catastrofei aviatice".

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant. Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

×