x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în muzica populară! Un cunoscut rapsod a fost răpus de cancer

Tragedie în muzica populară! Un cunoscut rapsod a fost răpus de cancer

15 Apr 2021   •   14:16
Tragedie în muzica populară! Un cunoscut rapsod a fost răpus de cancer

Interpretul de muzică populară Simion Pop a murit miercuri seară, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Anunțul a fost făcut public de către colega sa de breaslă Saveta Bogdan

"Cu adâncă durere am aflat de trecerea la cele veșnice a consăteanului meu, marele interpret Simion Pop! Nu îmi vine să cred! Dumnezeu să îl ierte!", a scris Saveta Bogdan pe Facebook.

 

„DOLIU ÎN FOLCLORUL ROMÂNESC NĂSĂUDEAN

Se pare că veștile triste nu mai contenesc să vină și să aștearnă sentimentul durerii sufletești, care în ultimul timp ne cuprinde tot mai greu. SIMION POP, interpretul ce a slujit zeci de ani cântecul popular din județul Bistrița Năsăud, dar și din alte zone folclorice ale Ardealului, a plecat dintre noi. Solist profesionist al celui mai prestigios Ansamblu folcloric românesc, ”CIOCÂRLIA”, a fost printre primii soliști ce a dus în SUA și Canada, cântecul popular al Neamului Românesc. Născut la Cristeștii Ciceului, în Comuna Uriu din Jud. Bistrița Năsăud, alături de Maria Butaciu au reprezentat cu cinste folclorul din județul nostru la acest prestigios Ansamblu folcloric bucureștean. A bucurat inimile a multor generații de români cu minunate cântece de muzică populară, romanțe și cântece de petrecere și voie bună. La împlinirea a 80 de ani de viață, am avut bucuria să-i înmânez în numele Ministerului Culturii și Identității Naționale, unde vremelnic am fost Secretar de Stat, o ”Diplomă de Excelență” pentru întreaga sa activitate artistică. Mi-aduc aminte de bucuria ce l-a cuprins atunci. Era într-o emisiune aniversară la un post de televiziune. M-a vizitat de multe ori la Ministerul Culturii și Identității Naționale și era tare mândru că un conjudețean de-al său lucrează acolo, pe un astfel de post. Era sincer, prietenos și onest. Plin de umor sănătos și avea un fel aparte de a creea voie bună și bună dispoziție, atunci când îl întâlneai. Omul Simion Pop plecă pe drumul veșniciei, spre lumea cea plină de lumină în care știu că-și punea nădejdea cu mare încredere. Artistul Simion Pop rămâne prin cântecele sale, cu alte și alte generații de români, spre a le bucura sufletele. Drum lin spre Lumină Maestre! Odihnă și tihnă sufletului tău bun. Pomenirea ta din Neam în Neam!”, a scris cântărețul Alexandru Pugna pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: simion pop Saveta Bogdan