x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două companii au depus o ofertă la licitația pentru primele trenuri pe hidrogen din România

Două companii au depus o ofertă la licitația pentru primele trenuri pe hidrogen din România

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   23:15
Două companii au depus o ofertă la licitația pentru primele trenuri pe hidrogen din România

Doua companii s-au asociat și au depus o ofertă în cadrul licitației privind achiziția primelor trenuri pe hidrogen din România. Licitația este organizată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

„Societatea care a depus documentația este Asocierea formată din S.C. ALSTOM TRANSPORT S.A. (lider) și Linde Gaz Romania S.R.L. (asociat). Valoarea achiziției este cuprinsă între 2.446.534.076,64 lei fără TVA și 4.168.505.273,28 lei fără TVA, iar durata contractului va fi de 213 luni”, a explicat Scrioșteanu.

Proiectul pilot, implementat de Autoritatea pentru Reformă Feroviară, vizează achiziția a 12 trenuri cu 160 de locuri și a unor servicii de întreținere și reparații a vehiculelor și alimentare cu hidrogen, pe termen lung.

Aceste trenuri vor deservi prin servicii cu frecvență ridicată rutele din nordul Municipiului București și din județul Ilfov, în conexiune cu județele învecinate Argeș, Dâmbovița și Giurgiu.Trenurile vor ajunge până în județele Olt și Dolj, a mai anunțat secretarul de stat.

„Astfel, se vor asigura serviciile de transport feroviar de călători care vor conecta Capitala României cu: Aeroportul Internațional Henri Coandă, precum și centrele urban-economice Chitila și Titu (la fiecare 30 min.). Municipiile reședință de județ Pitești și Târgoviște, precum și centrul urban-economic Găești (la fiecare oră). Municipiile reședință de județ Craiova și Slatina, precum și centrul urban-economic Balș (de 4 ori pe zi). Municipiul Curtea de Argeș (de 3 ori pe zi)”, a precizat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Finanțarea proiectului de investiții se realizează prin Programul Național de Redresare și Reziliență PNRR și de la bugetul de stat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: trenuri hidrogen oferta