x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribul recent descoperit în jungla amazoniană, probabil exterminat de traficanţii de droguri

Tribul recent descoperit în jungla amazoniană, probabil exterminat de traficanţii de droguri

de Dan Radu    |    09 Aug 2011   •   15:37
Tribul recent descoperit în jungla amazoniană, probabil exterminat de traficanţii de droguri

O grupare de traficanti de droguri din Peru ar fi putut extermina un trib descoperit recent in jungla amazoniana, avertizeaza organizatia Survival International, care militeaza pentru drepturile triburilor indigene din America de Sud.

Anul acesta, in februarie, imaginile cu tribul aflat la granita dintre Brazilia si Peru faceau inconjurul lumii. Barbatii tribului, vopsiti in rosu, trageau cu sageti spre avionul din care s-au facut fotografiile.

Acum, un post de paza al Departamentului pentru Problemele Indienilor (organizatia guvernamentala din Brazilia care se ocupa de problemele triburilor indigene), situat in apropierea locului in care traieste tribul, a fost atacat de traficantii de droguri din Peru.

In timpul ciocnirilor, traficantii au lasat in urma un pachet cu 20 de kilograme de cocaina si un rucsac in care a fost gasita o sageata rupta despre care se crede ca ar apartine unuia dintre barbatii tribului.

“Sagetile sunt ca niste carduri de identitate pentru indigenii necontactati. Aceasta dovada ne ingrijoreaza mai mult ca oricand. Ar putea fi cea mai grea lovitura din ultimele decenii. Este o catastrofa', a declarat Carlos Travasoss, seful Departamentului pentru Problemele Indienilor.

Un elicopter a fost trimis sa cerceteze zona in care se stie ca tribul locuieste, insa niciun membru nu a fost zarit.

José Carlos Meirelles, fostul sef al postului din jungla amazoniana a venit la fata locului pentru a investiga cazul. Acesta a declarat ca a vazut in jungla grupuri de barbati inarmati cu pusti si pistoale mitraliera. Temerea sa este ca zona a devenit un punct de intrare in Brazilia pentru traficantii de droguri din Peru.

“Vom ramane aici, fie ce-o fi, pana cand guvernul Braziliei va decide sa rezolve problema. Nu pentru binele nostru, ci pentru al indienilor', a spus Meirelles.

Directorul Survival International, Stephen Corry se teme ca acest incident nu ar fi nici primul, nici ultimul.

“Este o stire foarte ingrijoratoare. Nu se poate sti cate triburi au fost exterminate in trecut de acesti traficanti. Ar trebui sa se ia masuri urgent. Atentia lumii trebuie sa se indrepte si acum catre acest loc, la fel cum s-a intamplat la inceputul anului, cand indigenii au fost filmati pentru prima data', a spus Corry.

×