x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tudor Chirilă ne-a dat o VESTE TRISTĂ... "S-a stins din viață discret și probabil demn, așa cum a trăit!"

Tudor Chirilă ne-a dat o VESTE TRISTĂ... "S-a stins din viață discret și probabil demn, așa cum a trăit!"

03 Iun 2015   •   09:41
Tudor Chirilă ne-a dat o VESTE TRISTĂ...  "S-a stins din viață discret și probabil demn, așa cum a trăit!"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Tudor Chirilă ne-a dat o veste tristă, ieri! Actrița Mihaela Juvara a murit. El chiar a povestit, pe bogul său, despre modul dureros în care Mihaela Juvara își ducea traiul.

"Mihaela Juvara s-a stins din viață ieri la ora cinci dimineața (pe 1 iunie - n.r.), discret și probabil demn, așa cum a trăit. Lângă sicriul ei, la slujba din capela rece, a fost doar mama mea și menajera ei împreună cu soțul.

A fost actriță a Teatrului Bulandra, deținut politic timp de doi ani de zile (victimă a absurdei și dureroasei "purificări" a dosarelor din anii cincizeci), mama unui băiat care a devenit crucea grea a părinților lui în această viață, bolnav fiind de o boală care nu te omoară, dar nici nu te lasă să trăiești.

Apoi a fost profesoara care a pregătit pentru examenul de admitere la IATC, ATF și mai nou mult dezbătuta UNATC, zeci de actori. Ne-a pregătit pentru teatru în bucătăria de pe malul Dâmboviței unde fuma țigară de la țigară și ne învăța să dezlegăm texte, să înțelegem ritmuri și să ne însușim rigoare scenică.

Avea o figură severă care venea mai degrabă din ciopliturile abrupte ale chipului decât din structura ei interioară. N-am cunoscut pe nimeni care să fi suferit cum a suferit doamna Mihaela, rupe tăcerea femeia care i-a îngrijit pe ea, soțul și băiatul lor în ultimii ani de viață.

Mihaela Juvara avea o suferință pulmonară care nu-i mai permitea să umble mai mult de cinci metri fără să fie nevoită să se odihnească câte zece minute. Și totuși...de unde găsea această femeie strivită de viață resursele unui pozitivism molipsitor rămâne un mister care nu are cum să nu aducă în discuție credința și puterea ei vindecătoare", a scris Tudor Chirilă pe blogul său, citat de dcnews.ro.

Mihaela JUVARA (foto: evz.ro) Mihaela JUVARA  - Scurtă biografie

Înainte de 1989, actriţa Mihaela Juvara a jucat în serialele „Răpirea frumoaselor sabine (1970)"- regia Adrian Georgescu, „Serata" (1971) - regia Malvina Ursianu, „Saltimbancii" (1980)- regia Elisabeta Bostan, „Croaziera" (1981) - regia Mircea Daneliuc, „Wilhelm Cuceritorul" (1982)- regia lui Sergiu Nicolaescu şi Gilles Grangier.

De asemenea, a interpretat rolul soţiei lui George Joe Marcelloni, interpretat de Aurel Iosefini, în îndrăgitul serial „Fram- Ursul polar" (1983), în regia Elizabetei Bostan.

Foto: evz.ro

×
Subiecte în articol: mihaela juvara tudor chirila deces bulandra