x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turist, mușcat de viperă în timp ce culegea melci din pădure

Turist, mușcat de viperă în timp ce culegea melci din pădure

de Paul Ciurari    |    02 Mai 2013   •   19:33
Turist, mușcat de viperă în timp ce culegea melci din pădure

Un turist de 45 de ani din Iaşi, a fost muşcat de o viperă în timp ce culegea melci în pădurile de la Câmpulung Moldovenesc. Victima venise în zonă pentru mini-vacanţa de 1 Mai şi urma să plece spre casă în această după amiază. Va rămâne însă internat sub supravegherea medicilor de la Spitalul Judeţean Suceava, pentru a nu suferi complicaţii de la veninul şarpelui sau de la vaccinul antiviperin.

Bărbatul venise împreună cu un grup de prieteni la Câmpulung Moldovenesc, unde au petrecut de 1 mai. În această dimineaţă au plecat într-o drumeţie prin pădurile de la poalele Rarăului, iar bărbatul s-a apucat să culeagă melci. În timp ce se afla cu mâna întinsă la nivelul ierbii, a simţit dintr-o dată o muşcătură. "Culegeam melci şi am vrut să iau un melc şi m-a muşcat de deget. Eram aproape de pădure, la 50-60 de metri şi acolo este un pârâu şi sunt nişte arbuşti. La 5 metri de apă am găsit melc şi acolo era vipera. N-am văzut-o decât după ce m-a muşcat", ne-a povestit Sorin Ştefan.

Şi-a dat seama că a fost muşcat iar primul său instinct a fost acela de a prinde reptila. Văzuse acest lucru în documentarele de la televizor şi a reuşit să captureze vipera. "... După aceea am pus piciorul pe ea, am prins-o de gât, am pus-o într-o sticlă de 2l goală şi am luat-o cu mine, ca să văd ce fel de şarpe este", ne-a mai declarat bărbatul.

Apoi a supt veninul din deget, în timp ce prietenii săi au sunat la 112. A ajuns la spitalul municipal din Câmpulung Moldovenesc, însă aici nu aveau serul antiviperin şi a fost trimis la unitatea medicală de urgenţă judeţeană de la Suceava. Medicii i-au administrat vaccinul şi îl ţin sub observaţie, deoarece pot apărea complicaţii atât de la venin cât şi de la vaccin.
Bărbatul este conştient şi bucuros că a scăpat uşor până acum. Priveşte totul ca o experienţă unică, mai ales pentru că s-a petrecut în Săptămâna Mare. Mâna i s-a umflat puternic, însă în afară de acest lucru nu are nimic. Are noroc şi de o constituţie atletică, fiind profesor de sport la o şcoală din Iaşi.
Ne-a povestit că habar nu avea de existenţa viperelor în acea zonă până acum şi că localnicii s-au mirat că şerpii au ieşit deja din hibernare.

×