x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un șofer de TIR întors din Italia, suspect de coronavirus

Un șofer de TIR întors din Italia, suspect de coronavirus

29 Feb 2020   •   12:10
Un șofer de TIR întors din Italia, suspect de coronavirus

Un șofer de TIR, care s-a întors din cursă din Italia, a mers la Spitalul Județean din Timișoara, este suspect de infecție cu noul coronavirus. Doctorii l-au izolat la Boli Infecțioase şi aşteaptă rezultatele analizelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre un tânăr care, în ultima perioadă, a lucrat ca șofer de TIR și s-a întors din cursă din Italia.

"Este un bărbat, șofer pe TIR, care a avut cursă în Italia. S-a întors și ieri a prezentat tuse, motiv pentru care s-a prezentat ca să fie evaluat. Este afebril. I s-au recoltat analize de gripă și de corona, la gripă este negativ, așteptăm rezultatele pentru coronavirus. Rămâne la Boli Infecțioase până primim rezultatele. În momentul în care rezultatul este negativ va merge la izolare la domiciliu, dacă este pozitiv atunci va rămâne pe secția specifică pentru pacienții bolnavi de coronavirus", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Virgil Musta.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, evoluţia stării de sănătate a femeii de 38 de ani, din Timișoara, infectată cu coronavirus, este "bună".

"Starea pacientei este foarte bună. Doar tușește. O evoluție bună. Rămâne izolată în continuare", a precizat, pentru MEDIAFAX, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş.

Femeia de 38 de ani a călătorit, pe 17 februarie, în Bergamo, iar pe 25 februarie a prezentat primele simptome specifice coronavirusului.

Până în prezent, trei persoane au fost confirmate cu coronavirus în România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: italia sofer de tir coronavirus