x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un URS este căutat de autorităţi după ce a TERORIZAT mai multe localităţi vâlcene

Un URS este căutat de autorităţi după ce a TERORIZAT mai multe localităţi vâlcene

12 Mai 2015   •   17:56
Un URS este căutat de autorităţi după ce a TERORIZAT mai multe localităţi vâlcene

 Un urs care a "terorizat" trei localităţi vâlcene timp de o săptămână a fost preluat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) pentru monitorizare, urmând să fie găsit şi dus înapoi la munte, a declarat primarul comunei Roşiile, Ştefan Marinescu. 

"Ursul deja a creat destule pagube în comună, a ucis un porc, a devastat 80 de stupi (...) Am alertat de mai multe zile poliţia, jandarmii, Romsilva şi AJVPS să ia măsuri pentru că nu cumva să avem pe viitor probleme mai grave, mă refer la atacul asupra oamenilor. Mulţi se întreabă însă cum a ajuns ursul de la munte aici la deal", a spus Marinescu. 

Şi în comunele vecine Fârtaţeşti şi Tetoiu localnicii au reclamat că au găsit vite omorâte în curte sau pe islaz. 

Reprezentanţii AJVPS Vâlcea au ajuns în comuna Roşiile şi au început să caute animalul şi bârlogul acestuia pentru a-l aduce în zona montană. 

Comunele Roşiile, Tetoiu şi Fârtăţeşti sunt situate în zone deluroase, de aceea există mai multe teorii cu privire la prezenţa ursului în zonă. Localnicii spun fie că a fost adus, urmând ca pe viitor să se organizeze în pădurile din apropierea o partidă de vânătoare, fie ursul a coborât dinspre zona Horezu şi în căutare hrană a ajuns mai bine de 30 de km spre sud. 

agerpres.ro

×
Subiecte în articol: urs judetul valcea prindere urs pagube