x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria permite românilor blocați la graniță să se întoarcă în țară

Ungaria permite românilor blocați la graniță să se întoarcă în țară

17 Mar 2020   •   13:34
Ungaria permite românilor blocați la graniță să se întoarcă în țară

UPDATE Autoritățile ungare vor permite cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

MAE precizează că este vorba de o măsură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval.

MAE face apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere astfel încât să revină în siguranță în țară.

Stire initiala Ungaria va permite intrarea în România a cetățenilor români aflați pe teritoriul țării după închiderea granițelor, spune ministrul de Externe ungar, transmite Antena 3.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a purtat, marți, o discuție cu omologul ungar, Péter Szijjártó, pentru deblocarea tranzitului cetățenilor români de la granița dintre Austria și Ungaria.

Discuția a survenit pe fondul deciziei Ungariei de a închide granițele pentru traficul de persoane, decizie care a devenit aplicabilă începând cu data de 17 martie, ora 00.00, situație care, în absența unei notificări prealabile oficiale, a dus la crearea unor blocaje la frontiera dintre Austria și Ungaria, pe sensul de intrare pe teritoriul ungar, se arată într-un comunicat remis de MAE.

Citește și Coronavirus. Important pentru românii care lucrează în Franța și Germania

Aurescu i-a transmis ministrului maghiar de externe că la punctul de frontieră Nickelsdorf se află în număr considerabil de familii cu copii și persoane în vârstă (în total peste 3.500 de persoane până la acest moment) care doresc să revină în România din diferite state europene.

MAE precizează că un demers similar a fost făcut și de ambasadorul României la Budapesta pe lângă subsecretarul de stat pentru dezvoltarea relațiilor cu Europa și SUA din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Ferenc Kumin.

Citește și Galerie FOTO Mii de români blocați la granița Ungariei se vor întoarce în țară în această noapte

×
Subiecte în articol: Ungaria coronavirus cetateni romani granite