x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UE ar plănui un fond de 20 de miliarde de euro pentru apărarea Ucrainei

UE ar plănui un fond de 20 de miliarde de euro pentru apărarea Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   16:30
UE ar plănui un fond de 20 de miliarde de euro pentru apărarea Ucrainei

Uniunea Europeană ar elabora planuri pentru crearea unui fond de 20 de miliarde de euro care va fi cheltuit pe o perioadă de 4 ani pentru a ajuta Ucraina să învingă forțele rusești, au declarat joi diplomați.

La sosirea la Bruxelles, la o reuniune a miniștrilor de externe ai UE, șeful politicii externe și de securitate a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că nu poate oferi o cifră pentru acest fond înainte ca statele membre să îl discute.

"Așa că vom discuta despre cum să continuăm să sprijinim Ucraina pe termen lung, angajamentele de securitate pe termen lung și garanțiile pentru Ucraina din partea noastră", a declarat Borrell.

"Am prezentat un plan pentru a asigura sprijinul financiar pentru Ucraina începând de anul viitor, care se va ridica la o sumă destul de importantă de bani. Sper că miniștrii îl vor susține".

O sursă diplomatică de la Bruxelles a declarat pentru AFP că ajutorul în discuție este de 5 miliarde de euro pe an, pe o perioadă de patru ani - 2024-2027 - chiar dacă discuțiile se află în "stadii incipiente".

(sursa: Mediafax)

Andreea Tobias, andreeat@mediafax.ro

Keywords:UE, UCRAINA

×
Subiecte în articol: uniunea europeana ucraina