x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Nelu Tătaru, despre spitalul din Focșani: Managerul a plecat cu toată documentaţia

UPDATE Nelu Tătaru, despre spitalul din Focșani: Managerul a plecat cu toată documentaţia

12 Apr 2020   •   12:30
UPDATE Nelu Tătaru, despre spitalul din Focșani: Managerul a plecat cu toată documentaţia
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că managerul Spitalului Județean din Focșani, confirmat pozitiv cu COVID-19, ar fi plecat din unitate cu toate documentelor și cu „ce mai avea prin birou”.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că directorul Spitalului din Vrancea, Constantin Mândrilă, este confirmat cu noul coronavirus și că acesta ar fi plecat cu toate documentele.

„Dacă e să ne raportăm la tot oraşul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, două cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliţie, la nivelul Spitalului Judeţean managerul este confirmat pozitiv, a şi plecat din spital - că a plecat cu toată documentaţia şi ce mai avea prin birou este o problemă”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Potrivit ministrului Sănătății, situația din Focșani va fi evaluată şi, posibil, va fi desemnată o conducere militară.

Reprezentanții filialei PNL Vrancea au solicitat înlocuirea conducerii Spitalului Județean din Focșani cu personal militar. Solicitarea a apărut după ce una dintre persoanele aflate în conducerea unității medicale s-a infectat cu noul COVID-19.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a acuzat, vineri, pe liberali că au încălcat legea atunci când au dezvăluit informații despre starea de sănătate a persoanei din conducerea spitalului. Liderul PSD Vrancea susține că respectivul s-a infectat în timp ce lucra în spital și că nu se poate vorbi despre înlocuirea acestuia.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Managerul Spitalului Județean Focșani a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță o posibilă conducere militară și face acuzații grave. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, la Digi24, că-n Focșani, ”avem două cadre (n.r. infectate) la ISU, unul la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliție. La nivelul Spitalului Județean, managerul este confirmat pozitiv, a și plecat din spital. Că a plecat cu toată documentația și ce mai avea în birou este o problemă”. 

În urmă cu puțin timp, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, intervievat de B1TV, a declarat că situația infectărilor de la Spitalul Județean Focșani va fi evaluată mâine dimineață, la vizita pe care o va face la unitatea din Focșani, dar și la Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Tătaru a declarat că managerul Spitalului Județean Focșani e de negăsit, că „se ascunde într-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”. De asemenea, ministrul a mai declarat că îl va demite pe Mândrilă, în locul său putând fi stabilită o echipă mixtă – MApN – Ministerul Sănătății, dar și că va evalua manageriatul DSP și că se gândește la o anchetă penală în ceea ce-l privește pe managerul Spitalului, Constantin Mândrilă.

Nelu Tătaru va ajunge mâine la Focșani, unde va face o evaluare a situației la fața locului. ”Ne gândim la un management militar” dezvăluie el. 

×
Subiecte în articol: nelu tataru